Tesadüf değil akıl işi

Güncelleme Tarihi:

Tesadüf değil akıl işi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 00:00

“Göreve geldiğimiz ilk yılda lige tutunduk. İkinci yıl UEFA Kupası’na gitme hakkını son anda kaçırdık. Ve bu yıl da şampiyonluğa oynuyoruz.”

BU sezonun sürpriz lideri Bursaspor’un başkanı İbrahim Yazıcı, yakaladıkları başarının tesadüf olmadığını söyledi. Yönetici arkadaşları ile birlikte planlamaları yaptıklarını ve rotalarını en baştan çizdiklerini belirten Yazıcı, başarı öykülerini Hürriyet’e anlattı...

Planladığımız gibi ilerliyoruz

Göreve geldiğimde yönetici arkadaşlarımla plan yaptık. Bu plan doğrultusunda; İlk yılımızı Süper Lig’de tutunma ve borçlardan arınmaya, ikinci yılımızı üst sıralarda yer alma gerekliliğine, üçüncü senemizde de ligde ve kupada zirvede yer almaya ayırdık.
Bursaspor’a geldiğim günden bu yana Türk teknik adamlar dışında biriyle çalışmayı kesinlikle düşünmedim, düşünmem. Türk Milli Takımı Türk teknik adamla dünya üçüncüsü oldu.

Ben olduğum müddetçe Bursaspor’a yabancı teknik adam asla giremez.

Ruhu kalmaz

Düşünün önemli bir maça çıkıyorsunuz ve teknik direktör konuşma yapacak. “Hadi aslanım, hadi kaplanım”ın İngilizcesini nasıl söylersiniz? İşin ruhu kalmaz. Bu yüzden teknik adamın futbolcusuyla aynı dili konuşması şart.

Satarsam daha iyisini alırım

SERCAN, Veli, Volkan, İbrahim ve Ozan, gibi oyuncularımıza teklifler var. Oyuncu satmak çok kolay. Ama bu işin psikolojik tarafı var. Eğer oyuncuyu yüksek değerde satıyorsam aynı değerde oyuncu monte etmeliyim. Bursaspor olarak para kazanmak değil hedef ve değer peşindeyiz. Ligde başarının şifresi bende. Bu da meslek sırrı, söylenmez ama ipuçları vereyim; bir kere futbolcuyu aç bırakmayacaksın. İkincisi anlaştığın parayı vereceksin. Biz tüm maçlarda kazanılan primleri ertesi sabah bankaya hesaplarına yatırıyoruz. Zirveye oynayacaksan şartları yerine getireceksin.

Sercan 900 bin TL alıyor

Transferde her kulüp hata yapıyor. Biz aza indirgemeye çalıştık. Zirvede olmak için astronomik transferler yapmanın gerekli olmadığını gösterdik. Bu sezonun kadro maliyeti 14 milyon TL. Takımda en fazla parayı 900 bin TL ile Sercan alıyor, Ozan ise 450 bin TL.

Ertuğrul Hoca geldiği gün ışığı gördü

Ertuğrul Hoca ile 3,5 yıllık anlaşma yaptım. Hocamız bugün yaşadığımız başarıları geldiği gün bahsetmişti. O da inanıyordu. Şehirdeki ve kulüpteki ışığı görmüştü. Dolayısıyla Bursapor’a vereceğimiz şeyler var. Yeter ki, Bursa halkı arkamızda olsun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!