Terörü bitiremezsem istifa ederim

Güncelleme Tarihi:

Terörü bitiremezsem istifa ederim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 00:00

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, dün partisinin Isparta’da düzenlediği mitingde, tek başına iktidar olamadığı takdirde çekileceğini açıklayan Başbakan Erdoğan’a "Çekil de kaç okkasın görelim" diye seslendi.

Haberin Devamı

Ağar, daha sonra geçtiği Konya’da yaptığı mitingde ise Başbakan’ın sözlerine "Terörü bir yılda bitirmezsem, başbakanken siyaseti hemen bırakırım" resti ile karşılık verdi. Ağar, dün Isparta ve Konya’da şu mesajları verdi:

KAÇ OKKASIN GÖRELİM

 Size küçük bir hikaye anlatayım. Osmanlı döneminde sadrazamın biri ’Çekileceğim’ deyip duruyormuş. Oradan biri çıkmış da, ’Yahu sadrazam efendi, çekil de kaç okkasın bir görelim’ demiş. Şimdi bu meydanda tam da Isparta Meydanı’nda anlatıyorsun değil mi, ’Kazanamazsam çekilirim’ diye. Millet sana 4.5 sene iktidar verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle uğraştığın kadar, başörtüsüyle de uğraşsaydın bu mesele çözülürdü.

BALIK AVINDAYDIN

Başbakan beni ’Mehmet Ağar çalışırken, teröre verilen şehit çoktu’ diye eleştiriyor. Ben dağda, mezrada, ateş hattındaydım. Sen o sırada İstanbul’da balık avındaydın. Başbakan olduğumda terörü bir yılda tamamen bitireceğim. Bitiremezsem siyaseti de bırakıp istifa edeceğim.

JET SOSYETE PARTİLERİ

Haberin Devamı

Jet sosyetenin partilerinde oyların AKP’ye gideceğini söyleyen yazılara hiç ihtiyacımız yok. Çünkü biz çiftçinin köylünün partisiyiz. (Anavatan bayraklarını göstererek) Az zamandı dar zamandı, seçimden sonra ayrı yok gayrı yok. Hepimiz aynı partideyiz. Kıratın asil bayrağının altındayız.

AKP’yi hatmettiler

DP Lideri Mehmet Ağar’ın Konya mitingi coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti. Her zaman eşinin yanında olan Emel Ağar, miting için hazırlanan platfordan halka karanfil atarken, DP’nin mitinge izlemeye gelenlere dağıttığı ’AKP Gerçeği’ isimli kitapçık, DP bayrakları altında vatandaşlar tarafından incelendi. Bu sahne "DP’liler, AKP’yi hatmediyor" yorumlarına neden oldu. Aileleriyle birlikte mitinge katılan iki küçük kız, silah gölgesinde de olsa ellerindeki bayrakları sallayarak miting boyunca eğlenceli saatler geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!