Terör mağdurları ve afetzede esnafa kredi kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

Terör mağdurları ve afetzede esnafa kredi kolaylığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 10:46

Terör mağduru ya da afetzede olan esnaf, önceden KOSGEB desteklerinden yararlanmış olsa dahi makine, ekipman ve demirbaş alımları ile işyeri modernizasyonunun karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar kadar sıfır faizli kredi kullanabilecek. Başbakan Yardımcısı Şimşek, konuya ilişkin kararname taslağını Başbakanlığa gönderdi.

Haberin Devamı

Terör mağduru ya da afetzede olan esnaf, önceden KOSGEB desteklerinden yararlanmış olsa dahi makine, ekipman ve demirbaş alımları ile iş yeri modernizasyonunun karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullanabilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin kararname taslağını imzalayarak Başbakanlığa gönderdi.

Buna göre, Türkiye Halk Bankası AŞ tarafından Hazine destekli Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerde terör mağdurları ve afetzedeler için "daha önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğinden yararlanmamış olma" şartı kaldırılacak.

Kredi kullanacakların 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren desteklerden yararlanmadıklarına dair KOSGEB'den yazı getirmeleri zorunlu olacak. Ancak KOSGEB desteği kullandıktan sonra deprem, heyelan, sel afetlerine veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle işletmeleri zarar görenlerden bu durumu ilgili kamu idaresinden alacakları resmi yazı ile belgeleyenler ve bankaca talep edilebilecek diğer bilgi ve belgeleri ibraz edenler için kullanılacak kredilerde KOSGEB desteğinden yararlanmama şartı aranmayacak.

Bu şekilde terör mağduru ya da afetzede olan esnafa, önceden KOSGEB desteklerinden yararlanmış olsa dahi makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması
amacıyla 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullandırılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!