Termal mucize Buse'yi iyileÅŸtirdi

Güncelleme Tarihi:

Termal mucize Buseyi iyileÅŸtirdi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 11:47

İzmir'de trafik kazasında sağ diz ön çarpraz bağları ile yan bağları yırtılıp kopan ve ameliyat edilen lise öğrencisi 16 yaşındaki Buse Doğruca, termal suda yüzmeyle desteklenen fizik tedavi sonrasında kısa sürede yürümeye başladı.

Haberin Devamı

BUSE ŞİFALI SUYUN ETKİSİYLE TEKRAR YÜRÜMEYE BAŞLADI

İzmir’in Balçova İlçesi’ndeki, antik dönemden bugüne kadar iyileştirici özelliğiyle ün salan Agamemnon Kaplıcaları’nın suyu, şifa dağıtmaya devam ediyor. Hem yurt içinden hem yurt dışından birçok hasta bu şifalı suyla tekrar sağlığına kavuşuyor. 4 ay önce geçirdiği trafik kazası sonrası sağ diz ön çarpraz bağları ile yan bağları yırtılıp kopan Buca Kız Meslek Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Buse Doğruca da burada şifa aradı.

Cerrahi müdahele ile dizindeki kopan bağlar yerine dikilen ve ayağına platin takılan Doğruca, hastanede 30 gün boyunca tedavi gördü. Okuluna devam edebilmesi için bir an önce yüremesi gereken Buse Doğruca, 15 gün boyunca Kaya İzmir Thermal & Convention Kaplıca Kür Merkezi’nde hem fizik tedavisi gördü, hem de tarihi Agamemnon Kaplıcaları’ndan gelen suda yüzdü. Doğrucu, şifalı suyun da etkisiyle kısa sürede tekrar yürümeye başladı.

Artık kimsenin yardımını almadan tek başına yürümenin mutluluğunu yaşayan Buse Doğruca, "Yolda bir taksi bana çarpıp yardım etmeden kaçtı. Kaza sırasında sağ bacağımdan yaralandım, büyük hasar gördü. Ameliyat oldum, günlerce hastanede yattım. Ama ben bir an önce yürüyüp okuluma devam etmek istiyordum. Doktorların da önerisiyle, fizyoterapistlerin desteğiyle yüzdüm, fizik tedavi gördüm. Suyun mucizesi sayesinde 15 günde yürümeye başladım. Bu benim için büyük bir mutluluk" dedi.

Haberin Devamı

Faydalı olduğu hastalıklar

Kaplıca kür merkezinin müdürü Melih Ardal ise merkezlerinde boyun, sırt, omuz, bel ağrıları, metabolik kemik, boyun, bel fıtıkları, ortopedik, nörolojik rahatsızlıklar, solunum sistemi, kalp ve damar, romatizma, gibi birçok hastalığın rehabilitasyon ve tedavilerinin yapıldığını söyledi. Ardal, "Hem yurt içinden hem yurt dışından pek çok hasta, antik dönemden bugüne kadar iyileştirici özelliği olan, ünü dünyaya yayılmış tarihi Agamemnon Kaplıcaları’ndaki suyun mucizesi ile şifa buluyor. Merkezimize en fazla, trafik kazası geçirmiş, ameliyat sonrası tedavi için gelenler var. Fizik tedavinin yanında, termal suyunun iyileştirme özelliği kısa zamanda onları ayağa kaldırıyor. Tekerlekli sandalye ile gelip yürüyerek çıkan hastalarımız var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Belli başlı şifalı kaplıcalar

Yalova Termal Kaplıcaları: Romatizma hastalıkları, sindirim sistemi karaciÄŸer, safra kesesi hastalıkları, böbrek hastalıkları ve kadın hastalıklarına faydalı. Yalova Ä°l Merkezi’ne 12 Km uzaklıkta kurulu.Â

Nevşehir Kozaklı Kaplıcası: Nevşehir ili çevresinde çok sayıda içme ve kaplıca bulunuyor. En başta geleni Kozaklı kaplıcaları. Tedavi ettiği hastalıklar: iltihabı olmayan romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler, cilt hastalıkları,  kemik, eklem ve kas hastalıkları, kronik iltihaplı kadın hastalıkları, kalp ve kan dolaşımı hastalıkları, solunum yolları hastalıkları, sinirsel hastalıklar, ameliyat sonrası rahatsızlıklar, damar sertliği ve mantar hastalıkları.

Haberin Devamı

Armutlu Kaplıcaları: Yalova il merkezine 51 km mesafede yer alıyor. Kaynak suları banyo, içme ve çamur olarak uygulandığı gibi, sudan çıkan gazları teneffüs etme yoluyla da uygulanır. Armutlu kaplıcaları,  radyoaktivitesi yüksek kaplıcalar sınıfına girer. (1.04 milimikroküri/lt). Kaplıcalar kabin işletmesinde, asidin vücuttan atılmasında, sinirler üzerinde, iltihabi hastalıklarda ve kadın hastalıklarında, mide ve bağırsak hastalıklarında, yaraların iyileşmesinde, karaciğerin düzenli çalışmasında, hormonların iyileşmesinde ve idrar söktürücü olarak yararlıdır. Radyoaktivitenin iyi gelmediği hastalıklar ise kanser, akciğer veremi, mikris (gut) kanda zehirlenmeye yol açan müzmin böbrek hastalıkları ve ilerlemiş kalp hastalıklarıdır.

Haberin Devamı

Çermik Kaplıcaları: Diyarbakır'dadır. Çermik Kaplıcaları iltihaplı romatizmalar nevrit, polinevrit, çocuk felci kadın hastalıklarının kronik sendromları koklama ve serpintilerine ile de üst teneffüs yolları hastalıklarında çok iyi sonuçlar alındığı tıbbi araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!