Teravih başlıyor | Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Teravih başlıyor | Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 11:38

Ramazan-ı şerîfin her gecesinde kılınan teravih namazları başlıyor. Teravih namazı öncesinde yapılan vaazda, oruca ve oruçluya saygı konusuna yer verilmesi bekleniyor. Ramazan ayının arifesinde olduğumuz şu günlerde müslümanlar 'On Bir Ayın Sultanı' için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Haberin Devamı

“On bir ayın sultanı” Ramazan-ı Şerif ayı bu akşam kılınacak teravih ile başlayacak. Kılınacak teravih namazlarının ardından ilk sahura yarın kalkılacak. Ramazan ayı 18 Haziran 2015 Perşembe gecesi ilk sahura iştirak ile başlayacak.

Onbir ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kaldı. İlk teravih namazı 17 Haziran Çarşamba akşamı kılınacak. İlk sahur ise çarşambayı perşembeye bağlayan gece yapılacak. Evlerde Ramazan hazırlığı sürerken, havaların sıcak olması ise dikkatlerin günde kaç saat oruçlu kalınacağına çevrilmesine neden oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın duyurusuna göre bu sene Ramazan'ın ilk günü ülkenin en kalabalık nüfusuna sahip İstanbul'da imsak saat 03.22'de, iftar saat 20.48'de olacak. İstanbullular, Ramazan’ın ilk gününde 17 saat 26 dakika oruçlu kalacak.

Haberin Devamı

Türkiye'de en erken oruca yarın 02.26'da Ardahan'da başlanacak. İmsak saati 03.51 olan Muğla ise oruca en geç başlanacak il olacak. Mübarek Ramazan ayının ilk iftarı 19.37'de Hakkâri'de yapılacak. İlk gün en geç orucu ise 21.00'de Edirneliler açacak. Bu yıl ilk gün en uzun orucu 17 saat 34 dakika ile Edirneliler, en kısa orucu ise 16 saat 38 dakika ile Hataylılar tutacak. “On bir ayın sultanı” 16 Temmuz Perşembe günü Edirne'de saat 20.56'da yapılacak iftarla uğurlanacak.

Teravih başlıyor | Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman

"BİRAZ DA ERKEKLER DIŞARI ÇIKSIN"

İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk, kadınların, cuma ve teravih namazlarını cami içinde rahatça kılmaları yönünde yeni bir uygulamayı devreye sokan Diyanet İşleri Başkanlığı’na destek verdi. Prof.Dr. Öztürk, "Çok geç kalınmış bir karar. Bugüne kadar kadınları dışarı attılar, şimdi de erkekler çıksın" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Ramazan ayında yeni bir uygulamayı devreye sokarak, Ankara Hacı Bayram Camisi’nde, kadınların cami içinde, erkeklerin dışarıda namazlarını kılması yönündeki çalışmasını da İzmir’in Urla İlçesi Özbek köyü’nde DHA muhabirine değerlendiren Yaşar Nuri Öztürk, "Çok geç kalınmış bir karar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı tebrik ediyorum. Peygamberimizin uygulamalarına bir dönüştür. Zamanla da dönüyorlar. 20 yıldır böyle olması gerektiğini, ben ve benim gibi bazı meslektaşlarım da söylüyor.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!