Temsilciler salonları gezdi

Güncelleme Tarihi:

Temsilciler salonları gezdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 13:36

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın oynanacağı 4 kentten biri olan Kayseri'de önce FIBA, ardından da (A) Grubu'nda yer alan 6 takımdan Avustralya ve Sırbıstan temsilcileri kente gelerek, maçın oynanacağı Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'ni gezdiler.

Şampiyona maskotu Van Kedisi de kentteki okulları, cadde ve sokakları dolaşıp, tanıtım yaptı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Kayserili yönetim kurulu üyesi Ömer Yağmur ve Organizasyon Sorumlusu Emin Balcı denetiminde kayseri'ye gelen 12 kişilik FIBA heyeti de 7 bin 500 kişilik Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Spor ve Kongre Merkezinde son incelemeleri yaparak, organizasyonla ilgili çalışamalar yaptı. FIBA yetkilileri Kayseri'deki salonun Dünya Şampiyonası'na hazır olduğunu belirterek, son rötuşlar konusunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştü. Organizasyon sorumlusu Emin Balcı, "Kayseri, bu çapta yani Dünya Basketbol Şampiyonası'nın oynandığı ilk Anadolu kenti olarak tarihe geçmiştir. Salon daha öncede FIBA yetkililerince çok beğenildi. Dünya Şampiyonası'na kadar son rötuşlar yapılacak. Kayseri'deki incelemelerin ardından da İzmir'e gideceğiz" dedi.

AVUSTURULYA VE SIRBISTAN TEMSİLCİLERİ KAYSERİ'YE GELDİ

(A) grubunda yer alan Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola ve Ürdün takımlarından Avustralya Basketbol Federasyonu başkanı Wayne Carroll, Sıbıstan milli takımı menajeri Mıroslav Berıç Basketbol Federasyonu 2010 Yerel Organizasyon Komitesi Operasyon sorumlusu Cem Şencan ile İstanbul'dan Kayseri'ye gelerek B.B.Kadir Has Spor Salonu'nda incelemelerde bulunup, antrenman yapacakları ve konaklayacakları yerleri gezdiler.

VAN KEDİSİ MASKOT KAYSERİ'DE

Öte yandan, 28 Ağustos'ta yapılacak şampiyonanın A grubu maçlarının oynanacağı Kayseri'de, şampiyonanın maskotu Van kedisi kent merkezinde ve okullarda gezdi. TED Kayseri Kolejine de uğrayan maskot kediye minik ve genç ögrenciler ilgi gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!