Bilgisayar bilmeyen kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar bilmeyen kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 12:00

Türkiye Vodafone Vakfı'nın "Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak" projesinde yeni dönem başlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Vodafone Vakfı’nın, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Habitat İçin Gençlik Derneği işbirliği ile Haziran 2007’den bu yana “Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak” projesi kapsamında, 1 milyon kişiye ulaşmasından hız alarak ikinci bir dönem başlatılıyor. Türkiye’de sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumdaki gençlerin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda kapasitelerin geliştirilmesini destekleyen proje kapsamında, %51’i kadın olmak üzere 81 ilde 1 milyondan fazla kişi, İnternet üzerinden Avrupa Bilgisayar Yeterlilik Sertifikası eğitimi aldı.
 
Türkiye’nin en büyük bilgisayar okur-yazarlığı seferberliği haline gelen projenin bugüne kadar elde ettiği başarı sonucu başlatılan ikinci dönem, 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon günü İzmir’de düzenlenen bir toplantıyla duyuruldu. Dünya Telekomünikasyon gününde gerçekleşen törene Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Özel Sektör Direktörü Hansın Doğan ve Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır katıldı.
 
Törende konuşan Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, “Vodafone’un başlattığı ‘Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak’ projesinde 1.5 milyonun üzerinde gencimizin bilgisayar okuryazarı olduğunu görmek beni mutlu etti. Gençlerimiz Türkiye’nin geleceği. Ülkemizde bilgisayar okuryazarlığı konusu 2023 hedefleri arasında en başta geliyor. Bilgi toplumu olma idealimiz var. Artık sadece alfabe okuryazarı olmak iş görmüyor. 7 ya da 70 yaşında herkesin bilgisayar okuryazarı olması lazım.” diye konuştu.
 
Bilgiyi faydalı bir şekilde kullanmak, üretmek ve üretilen bilgiyi güce dönüştürmenin çok önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, “İnterneti güvenli kullanmalıyız. Ülkemizde 20 yaş altı 20 milyon insanımız var. Gençlerimizi bilgiyle donatmalıyız. Bu konuda mesafeler alındı. Vodafone, 1.5 milyondan fazla insanı bilgisayar okuryazarı yaptı.  Türkiye bilgi toplumuna dönüşme yolunda süratle gidiyor. Bu işte gençlerimize büyük görevler düşüyor. Biz onlara alfabe öğrettik. Şimdi onların görevi bizlere bilgisayar okuryazarlılığı öğretmek. Ülkemizde sayısal uçurumun azaltılması için çalışmalarımızı çok titiz bir şekilde yürütüyoruz ” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!