Tekerlekli sandalyeleri kurtarıyor

Güncelleme Tarihi:

Tekerlekli  sandalyeleri  kurtarıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 21:53

BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde metal ortopedi ürünleri üreten Platin Medikal’in sahibi İlkay Yücebilgiç, her yıl binlerce tekerlekli sandalyenin hurdaya çıktığı hastane ve huzurevlerinden bu ürünleri toplayıp yenilemeye başladı.

Haberin Devamı

Yücebilgiç, “Bu ürünler çok komik rakamlara hurdaya çıkıyordu. Daha sonra da yeni ürünler satın alınıyor. Ancak yoğun bakım ve acillerde bulunan bu ürünleri toplayıp 110 lira karşılığında yeniliyoruz. Bugün hastanelerde kullanılan tekerlekli sandalyelerin fiyatı 400 lira seviyesinde” dedi.

50 TANESİ SIRADA

Bandırma’daki tesislerinde metal ortopedi ürünleri ürettiklerini anlatan İlkay Yücebilgiç, şu bilgileri verdi: “Bandırma Devlet Hastanesi ile uzun süredir görüşmeler yapıyorduk. Hastanedeki hurdaya çıkan tekerlekli sandalyelerden bir kaç tene aldık ve nasıl yenileriz diye üzerinde çalışmalar yaptık. Sadece bir hafta içerisinde bu sandalyeleri çok daha uygun fiyata ve neredeyse ‘sıfır’ halinde yenilemeyi başardık. Daha sonra 12 tane daha tekerlekli sandalye aldık. Huzur evlerinden de topladığımız kullanılmaz haldeki 7 tekerlekli sandalyeyi yeniledik. Şimdi 50 tane daha eski sandalyeyi yenilemeye alacağız.”

Haberin Devamı

YÜZDE 90’I İTHAL

Yenilenen tekerlekli sandalyelerin eskisinden daha dayanıklı olduğunu belirten İlkay Yücebilgiç, “Tüm bunları 110 liraya yapıyoruz. Yeni bir tekerlekli sandalyenin fiyatı ise 400 lira civarında. Bunların yüzde 90’ı Çin’den ithal ediliyor. Bu çalışma ile ithalatı da azaltabiliriz. Çünkü Türkiye’de hastanelerin yoğun bakımları, acil servisleri ve huzur evlerinde bu sandalyeler çok sık kullanılıyor. Kısa sürede eskiyorlar. Her yıl ihalelerle binlerce yeni sandalye alınıyor. Eskileri ise çok komik rakamlara hurdaya çıkıyor. Bunları yenilediğimiz taktirde cari açık için de küçük de olsa bir katkı yapmış oluyoruz” dedi.

1 HAFTADA YENİLİYOR

SADECE hastane ve huzur evleri için değil, bireysel anlamda da yenilemek isteyenlerin kendilerine ulaşabileceğini belirten İlkay Yücebilgiç, “Türkiye’nin dört bir yanına hizmet verebiliyoruz. Tekerlekli sandalyesini yenilemek isteyenler kargoya verip ürünü bize gönderebilir. Yaklaşık 1 hafta içerisinde yenilenmiş sandalyelerini yine kargo ile kendilerine ulaştırıyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!