Tek frikik golü bile yoktu ama…

Güncelleme Tarihi:

Tek frikik golü bile yoktu ama…
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 09:44

Rusya maçında attığı frikik golüyle tarihe geçen İngiliz yıldız Eric Dier’in hikayesi de bir o kadar ilginç.

Haberin Devamı

Futbola Portekiz ekibi Sporting altyapısında başlayan Dier, ailesinin yeniden İngiltere’ye dönme kararıyla birlikte Everton’a kiralık olarak gönderildi. Burada gösterdiği performans sonrası tam 9 yılını geçirdiği Portekiz ekibine dönen Eric Dier, önce B takımında forma giydi. Kısa sürede iyi bir gelişim gösteren İngiliz oyuncu, ardından A takıma yükselmeyi başardı.

TOTTENHAM’LA PARLADI
Tarzını Portekiz – İngiliz karışımı olarak belirten 22 yaşındaki oyuncu, 2014 yılında 4 milyon pound karşılığında Tottenham’a transfer oldu. İstikrarlı futboluyla kısa sürede yeni bir oluşum için kolları sıvayan İngiltere Teknik Direktörü Roy Hodgson’un da dikkatini çeken Dier, milli takıma da yükselerek dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı.

Tek frikik golü bile yoktu ama…


65 MAÇTA FRİKİK ATAMADI
Küçük yaştan beri David Beckham, Rafael Marquez , Tony Adams ve Ledley King’i kendine örnek alan Eric Dier, en büyük çıkışını ise Rusya ile oynanan maçta yaptı.

Maçın 73.dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen ve kaleci Akinfeev’i mağlup eden Eric Dier, kariyerindeki ilk frikik golünü atmakla kalmadı, İngiltere’nin Avrupa Şampiyonaları’ndaki ilk frikik golünü da attı. Dier’in bir diğer dikkat çeken yanı ise bugüne kadar Premier Lig'deki 65 maçında bir kez bile frikikten kaleye şut çekmemiş olmasıydı.

ÇOCUKLUK HAYALİ MANU
Eric Dier henüz 10 yaşındayken Euro 2004 turnuvasını ailesiyle birlikte izlemeye gitti. Büyük bir hayranlık duyduğu David Beckham’ı izleyen ve onunla fotoğraf çektiren Dier, o dönemler aynı zamanda büyük bir Manchester United taraftarıydı.

TEK FRİKİKLE TARİHE GEÇTİ
Rusya karşısında fileleri havalandıran Dier, İngiltere'nin Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde ilk frikik golünü atan oyuncu oldu. Dier aynı zamanda İngiltere'nin Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarında attığı 3.frikik golüne imzasını attı. Daha önceki 2 frikik golü David Beckham'a aitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!