Tarzan'a çelme

Güncelleme Tarihi:

Tarzana çelme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 00:00

Manisaspor, kazanması halinde Süper Lig biletini alacağı derbide Karşıyaka’ya takıldı, oyuncular birbirine girdi. Hakem Çakır’ın kural hatası yaptığı iddia edildi.

Haberin Devamı

OLAYLI MAÇTAN KARELER

BANK Asya 1. Ligi’nde kritik viraja giren lider Manisaspor, Ege derbisinde Karşıyaka’dan çelme yiyince, Süper Lig hesabını önümüzdeki haftaya bıraktı: 1-1. Karşılıklı goller Karşıyaka adına 74’te Ferhat’tan, 90+7’de de yaklaşık 35 metreden kaleci Kerem’i avlayan Sezer Öztürk’ten geldi. Altın değerinde 1 puanı hanesine yazdıran Tarzan, puanını 59’ya yükseltip, bitime 3 hafta kala 3. sıradaki Kasımpaşa ile arasındaki farkı 8’de tuttu.

Play-off hesabı yapan Karşıyaka da 48 puanla 6. sırada kendine yer buldu.

Maç öncesi iki takım taraftarları arasında başlayan gerilim, karşılaşmanın son bölümlerinde futbolculara yansıdı.

İki takım için de hayati önem taşıyan mücadelenin 87. dakikasında, taç çizgisi üzerinde topun dışarıya çıkmasıyla birlikte Güven ve Serkan İrdem arasında itişme yaşandı. İkilinin birbirini sert bir şekilde itmesiyle patlak veren tartışmaya, diğer futbolcular, yedek kulübesindeki oyuncular ve teknik heyetin katılmasıyla olay büyüdü. 5 dakika sonra olay yatıştırıldı.

Önce kırmızı sonra sarı

Hakem Cüneyt Çakır, olaya karışan isimlerden Güven’e önce kırmızı kart gösterdi. Peşinden Güven’e sarı kartı çıkaran Çakır, daha sonra Serkan ile Kalabane’yi oyundan attı. Güven’e hem kırmızı hem de sarı kart gösteren Çakır’ın bu hareketiyle "kural hatası yaptığı" iddia edildi.

Haberin Devamı

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Cüneyt Çakır (6), Serdar Diyadin (6), Gökmen Olgaç (6)

KARŞIYAKA: Kerem (4)- Rıdvan (7) (Dk.88 Ahmet Çağıran), Aydın (4), Fuat (5), Ahmet Solakel (5), Timuçin (4) (Dk.61 Zafer 5), Atilla (4), Taha (7), Ferhat (7), Cihan (4), Eser (6) (Dk.84 Serkan İrdem)

MANİSASPOR: Ufuk (5)- Tufan (4) (Dk.78 Cenk 4), Kalabane (4), Erman (5), Ferhat (4), Güven (5), Yiğit İncedemir (6), Sezer (8), Nizamettin (4) (Dk.58 Ömer 5), Muhammet Hanifi (4) (Dk.70 Yiğit Gökoğlan 5), Rafael (7)

GOLLER: Dk.74 Ferhat (Karşıyaka), 90+7 Sezer (Manisaspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk.90+3 Serkan İrdem (Karşıyaka), 90+3 Kalabane (Manisa)

SARI KARTLAR: Timuçin, Aydın, Cihan (Karşıyaka), Yiğit İncedemir, Ferhat, Güven (Manisa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!