Tartışma demek Ballon D'or demek

Güncelleme Tarihi:

Tartışma demek Ballon Dor demek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2013 00:51

Altın Top’u kazanma şansı olan yıldızlar arasındaki rekabet, yarışı iyice kızıştırıyor.Her sene dünyanın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d’Or için bu yıl çok farklı görüşler ortaya atılıyor. Wenger, “Bireysel ödüllere karşıyım” derken, Bayern Münih oylama süresinin uzatılmasından şikayetçi...

Haberin Devamı

BALLON d’Or, yani bir takvim yılındaki en iyi futbolcuya verilen ödül, 13 Ocak 2014’te Zürih’te sahibini bulacak. Ödülün adayları, daha önce bu ödülü 4 kez kazanan Barcelonalı Messi, 1 defa alan Real Madridli Ronaldo ve Bayernli Ribery...
France Football Dergisi tarafından verilen Ballon d’Or’un kime gideceğini 209 FIFA üyesi milli takımın teknik direktörleri ve kaptanları ile bir grup gazetecinin oyları belirliyor. FIFA Futbol Komitesi’nin değerlendirmesi sonucu 23 kişilik bir liste oy kullananlara sunuluyor ve kendilerine göre o yılın en iyi 3 futbolcusunu sıralamaları isteniyor. En iyiye 5, ikinciye 3, üçüncüye 1 puan verilerek birinci isim belirleniyor.

KARŞI OLAN DA VAR, DESTEKLEYEN DE

SÖZ konusu ödülün verilmesine karşı olan da var, tam tersine destekleyenler de... Ancak en büyük tartışma şüphesiz, hangi yıldızın Ballon d’Or’u hak ettiği yönünde cereyan ediyor.
Bu konuyla ilgili de, efsane isimler yorumlar yapıyor. Arjantinli efsane Diego Armando Maradona, vatandaşı Messi’nin üstün olduğunu düşünüyor. Ancak yine de desteğini Cristiano Ronaldo’dan yana açıkladı. Brezilya’nın efsanesi Pele ise, Altın Top Ödülü’nü üstün tekniği nedeniyle Lionel Messi’nin kazanması gerektiğini savundu.
Brezilyalı eski yıldız Ronaldo ise, “Bence Messi, Altın Top’u bu yıl da alacak. Çünkü son beş yıllık kariyerinde birçok maça çıktı ve hâlâ futbolun en büyük yıldızı” şeklinde görüş belirtti. Arsenal menajeri Arsene Wenger, “Bireysel ödüllere ve Ballon d’Or’a da karşıyım” derken, Ribery’nin kulübü Bayern Münih, oylama süresinin uzatılmasına sert çıktı.

Haberin Devamı

Platini’nin favorisi Ribery

UEFA Başkanı Michel Platini, “Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi gerçekten çok iyi oyuncular ama Franck Ribery daha başarılı bir sezon geçirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Blatter geri adım atmıştı

FIFA Başkanı Blatter, “Messi oynarken sanki dans ediyor. Ronaldo kuaföre daha çok para harcıyor” demiş, sonra özür dilemişti.

Erteleme şüphesi!

FIFA’nın Ballon d’Or ödülü oylaması için süre uzatması, çoğu çevre tarafından ödülün Real Madrid’in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo’ya verileceği yönünde yorumlandı.

Haberin Devamı

R.Madrid’den büyük baskı

REAL Madrid yönetimi ve futbolcuları, Ronaldo’nun kulüp ve bireysel bazda Altın Top’u kesinlikte hak ettiğini her fırsatta dile getirdi.

‘Ronaldo’ dedi

A Milli Takımı-mızın teknik direktörü Fatih Terim, Ballon d’Or öncesi oyunu kime verdiğini açıkladı. Terim, “İlk tercihim Ronaldo. Bu sezonki üstün performansıyla bunu hak etti” demişti.

Ödülün yeri hazır

ALTIN Top adayları arasında yer alan Ronaldo ve Ribery yaptıkları benzer açıklamalarla dikkat çekti. Ronaldo, “Altın Top’u kazanırsam, onun için yerim hazır” yorumunu yaparken, Ribery ise bu konu hakkında fazla düşünmediğini, ancak eşinin ödül için oturma odasında yer ayırdığını ifade etti.

Haberin Devamı

iŞTE Ödülün kriterleri

1-Organizasyon ve sunum FIFA ile Amaury Grup ortaklığında gerçekleştiriliyor.
2-Herhangi bir ayrım olmadan bir takvim yılı içerisinde en başarılı isimlere veriliyor.
3-Ödülleri alacak olan futbolcuların saha içi ve dışında yaptıklarına da dikkat ediliyor.
4-Şüpheye yer bırakmamak için FIFA, ödül töreni sonrası oylamayı internetten açıklıyor.
5-Jürinin her üyesi her ödül için 3 aday üzerinde oylama yapabilme hakkına sahip...
6-Her jüri üyesi, kendi kriterlerine göre belirlediği 3 adaya 5-3-1 şeklinde puan veriyor.
7-Ödül, en yüksek puana ulaşmayı başaran oyuncu ve antrenöre gidiyor.
8-Oyların beraberliğinde ise jüriden en fazla 3 puan alan kişiler ödülün sahibi oluyor.
9-Oylama prosedürü ise Pricewaterhouse Coopers’a bağlı bağımsız bir gözlemci tarafından denetleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!