Tarihte bugün: Şampiyonlar Ligi'nde siftah

Güncelleme Tarihi:

Tarihte bugün: Şampiyonlar Liginde siftah
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2011 13:28

Tarih 23 Kasım 1994... Türk futbolu, 17 yıl önce bugün Şampiyonlar Ligi sahnesindeki kötü istatistiğine 2-1'lik galibiyetle, hem de Barcelona karşısında son verdi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'ne ikinci kez katılım için ön eleme turunda Luksenburg temsilcisi Avenir Beggen'i saf dışı bırakan Galatasaray, A Grubu'nda Barcelona, Manchester United ve Göteborg'la eşleşti.

Barcelona'ya 2-1, Goteborg'a her iki maçta 1-0 yenildikten sonra Manchester'la 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, gruptaki 5. sınavında Barcelona karşısına çıktı. İspanyol ekibiyle oynanacak mücadele temsilcimiz için ayrı bir önem taşıyordu. Nitekim Cimbom, güçlü rakibiyle bir önceki sezon İstanbul'da 0-0 berabere kalmış, İspanya'da ise 3-0 mağlup olmuştu.

Stoichkov, Guardiola, Koeman gibi yıldızlardan kurulu konuk ekip, 15. dakikada Brezilyalı yıldız Romario ile öne geçti. Tugay ve Okan'ın oyuna girmesiyle toparlanan Galatasaray, 71. dakikada Hakan Şükür'ün penaltı golüyle eşitliği sağladı. Ve dakikalar 88'i gösterdiğinde Arif Erdem sahneye çıktı.

Haberin Devamı

Kaleci Busquets'in büyük hatasının da yardımıyla meşin yuvarlak çizgiyi geçti: 2-1. Bu, hem Galatasaray hem de Türk futbolu için unutulmaz bir goldü. Zira 'artık yeter' yakınmaları karşılık bulmuş, hasret bitmiş, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk galibiyet elde edilmişti.

Zaferin bir diğer olumlu yanı ise maddi anlamda yaşandı. Toplam 122 milyar borcu bulunan Galatasaray Kulübü, UEFA'dan 900 bin İsviçre Frangı (26 milyar) kazandı.

İşte tarihi maçın 11'leri...
Barcelona: Busquets, Ferrer, Guardiola (Dk. 60 Abelardo), Koeman, Nadal, Bakero (Dk. 70 Begiristain), Eusebio, Stoichkov, Amor, Romario, Sergi
Galatasaray : Stauce, Mapeza, Bülent, Mert, Ergün, Sedat, Yusuf (Dk. 46 Tugay), Suat, Hamza (Dk. 58 Okan), Arif, Hakan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!