Tarihi teklif reddedildi! Unilever’den Kraft’a şok

Güncelleme Tarihi:

Tarihi teklif reddedildi Unilever’den Kraft’a şok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 09:42

ABD merkezli gıda devi Kraft Heinz’ın Avrupalı rakibi Unilever ile birleşmek için verdiği 143 milyar dolarlık teklif reddedildi. Unilever, hisse başına 50 dolarlık fiyatı çok düşük bulduğunu ve birleşme müzakerelerine devam etmek için sebep görmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Lipton ve Knorr gibi markalara sahip Unilever, özellikle Avrupa ve Asya pazarında daha güçlü konumda. Jell-O ve Velveeta gibi markaların sahibi olan Kraft Heinz’ın yeni bir teklif verip vermeyeceği henüz bilinmiyor. Yeni bir teklif için 17 Mart son tarih.

Görüşmeler başarılı olursa, tarihin en büyük üçüncü şirket birleşmesi gerçekleşecek. Gıda sektöründe ise bu büyüklükte birleşme daha önce hiç yaşanmamıştı. Son olarak iki yıl önce Heinz, 45 milyar dolara Kraft’ı satın almıştı.

Teklif reddedilse de hem Kraft Heinz’ın hem de Unilever’in hisseleri rekor oranda arttı.

Unilever’e verilen 143 milyar dolarlık teklifin arkasında, Kraft’ı kontrol eden ve Heinz ile birleşmeyi de sağlayan Amerikalı milyarder Warren Buffett’ın olduğu sanılıyor.

Macaristan, Azerbaycan, Ukrayna ve Tunus gibi onlarca ülkenin bir yıl boyunca ürettiği tüm mal ve hizmetlerin değeri 143 milyar dolardan az. Bu miktar, tüm Türkiye’nin 2.5 ay boyunca çalışarak ürettiği ürün ve hizmetlerin değerine de denk.

Haberin Devamı

143 milyar dolara; 80 bin adet özel uçak, 143 bin adet yat, okyanusta 130 bin adet özel ada veya 185 adet son model F-35 tipi savaş uçağı satın alınabiliyor.

Hem Kraft Heinz hem de Unilever, paket gıda sektöründe tüketicinin giderek sağlıklı ve doğal ürünleri tercih etme yönünde gelişen eğilimlerine ayak uydurmaya çalışıyor.

BAKMADAN GEÇME!