Tarantino hakkında bilmeniz gereken 5 bilgi

Güncelleme Tarihi:

Tarantino hakkında bilmeniz gereken 5 bilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 16:37

Sinemanın dahi yönetmenleri arasındaki yerini çok genç yaşta haklı gerekçelerle alan Tarantino, kendine has üslubu ve birbirinden önemli filmleriyle hepimiz için farklı bir yerde. İşte tam bu sebeple, garip karakterlerin ve en değişik hikayelerin adamı Tarantino hakkında ortamlarda mahçup olmamak için mutlaka bilmeniz gerekenleri toparladık.

Haberin Devamı

Biraz İtalyan, biraz İrlandalı ve biraz da Kızılderili

Tarantino İtalyan asıllı bir babanın ve yarı İrlandalı yarı Kızılderili bir annenin oğlu olarak 27 Mart 1963’te Knoxville Tenessee’de doğru. 1971 yılında ailesiyle birlikte Los Angeles’a taşındı ve burada Hristiyan okulunda okudu. 16 yaşında ise liseden ayrıldı ve James Best tiyatro grubuna dahil oldu. Sinemaya merakı bir videocuda çalışmaya başlayıp tüm zamanını film izlemekle geçirmesiyle başladı. Daha sonra senaristliğe odaklanıp 24 yaşında ilk filmi My Best Friends’I hem yazdı hem yönetti. Ancak film yanınca elinde sadece filmin 35 dakikası kaldı.

Tarantino hakkında bilmeniz gereken 5 bilgi

Haberin Devamı

Dikkat çekmeye başlıyor!

Yılmadan çalışmaya devam eden Tarantino, True Romance senaryosuyla Tony Scott’ın seçtiği projeler arasına girince şansı döndü ve Natural Born Killers Oliver Stone tarafından çekildi. Reservoir Dogs’u çekmeye hazırlanırken senaryoyu Harvey Keitel görünce hem filmde rol aldı hem de yapımcılığını yaptı. Bu sayede Tarantino sadece 29 yaşında ünlü bir yönetmen oldu.

Tarantino hakkında bilmeniz gereken 5 bilgi

Gelsin ödüller!

Dünyanın pek çok festivalinden aldığı 90 kadar ödüle sahip, daha çok alternatif festivallerin gözbebeği olan Tarantino; 1994 yılında Ucuz Roman filmiyle, Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye’yi ve Akademi’den de En İyi Özgün Senaryo Oscar’ını kaptı. Daha sonra Akademi’den Zincirsiz filmiyle de aynı ödülü aldı.

Tarantino hakkında bilmeniz gereken 5 bilgi

Farkı tarzı…

Tarantino filmlerinde kullandığı ‘nigger’ –zenci- kelimesi nedeniyle bir çok siyahi yönetmenden tepki aldı. Ayrıca başka filmlere yaptığı  göndermeler nedeniyle de özgünlüğü çok tartışıldı. Ancak bu konuda herhangi bir yorumda bulunmayan yönetmen kendi tarzını ortaya koymaya devam etti. Filmleri genelde suç ve suçluların hikayeleri üzerine kurgularken şiddetten ve kanlı sahnelerden çekinmedi. Tam tersine her filminde bu hikayeleri canlandıran kişilere baskın, farklı ve unutulmaz replikler söyleterek ve bir nizam giyindirerek zihnimizde derin izler bırakmayı tercih etti.

Haberin Devamı

Her filmin bir müziği var

Tarantino filmleri çarpıcı sahnelerinin dışında unutulmaz müzikleriyle de hikayeleri bambaşka yerlere taşıdı. Bir filme başlamadan önce müzik arşivinde dolaştığını ve karakterlere müzikler üzerinden can verdiğini söyleyen Tarantino zihnimizde müziğiyle dolaşan onlarca film sahnesi yarattı.  

 

BAKMADAN GEÇME!