'Taraftarın sesine de kulak vermek gerekir'

Güncelleme Tarihi:

Taraftarın sesine de kulak vermek gerekir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 13:33

CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in konuğu olan Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gündemi meşgul eden Passolig, buz hokeyi milli takımı ve Fenerbahçe'de kötü gidişle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in konuğu olan eski Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak Passolig'i eleştirmiş ve 'sistemin taraftarlara sorun çıkardığını, bu nedenle kendi locasının dolmadığını söylemişti. Albayrak, Bakan Kılıç'tan locaya girecek konuklar için özel bir izin verilmesini istemişti. 

Passolig uygulamasıyla ilgili soruları yanıtlayan Bakan Kılıç bu konuya da değindi. Kılıç, 'Stadyumları doldurmak, taraftarı maça getirmek kulübün sorumluluğu. Tabi ki tesislerin modernleşmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ancak seyircinin sahaya gelmesinin bir çok unsuru var.

Elektronik bilet devreye girince düşme oldu ama şu an ortalamaya ulaşmış durumda. Elektronik biletin devreye girmesinden önceki rakamlar da düşük. Ama kalite düşüklüğü olursa daha az seyirci olur. Elektronik bilet uygulamalarıyla ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Ama düşüşün nedeni localarda değil sahalarda' dedi.

Taraftarın sesine de kulak vermek gerekir

Futbolda yöneticilere müsabakalardan hemen sonra açıklama yapmayın çağrısında bulunan Bakan Kılıç, futbolda ayrıştırıcı uslüp kullanılmasının doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Yurtdışında sorumlu kişiler dışında kimsenin konuşmadığını vurgulayan Kılıç, spor basınını da eleştirerek ' O öyle dedi bu böyle dedi. Bunlarla uğraşıyorlar' dedi.

Olimpiyat konusuna da değinen Kılıç, genç sporcuların başarısının da gündeme getirilnmesi gerektiğini belirtirken 'Buz hokeyi takımımızın Rusya'yla olan müsabakasının sonucunu konuşuyoruz. Bu doğru mu? Bunlar çok genç çocuklar' dedi.

Osmanlıspor ve Beşiktaş'a başarılar dileyen Bakan Kılıç, 'Formaların üstünde ortak olan tek şey ay yıldız' diyerek birlik çağrısında bulundu.

Fenerbahçe'nin elenmesi taraftarların yönetimin istifasını istemesiyle ilgili konuya da değinen Bakan Kılıç, 'Camiaların kendi içlerindeki konular. Tabii ki delegenin ve taraftarın sesine de kulak vermek gerekir. Bir kulübün yönetimiyle ilgili değişiklik söylememiz doğru olmaz. Dinamikler içinde değişim de vardır kalmak da vardır. Bu herkes için geçerlidir.' diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!