Taraftar-takım bütünleşmesi

Güncelleme Tarihi:

Taraftar-takım bütünleşmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 19:30

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Böylesine güçlü bir kadro ve her şartta takımına destek veren taraftar olunca, keyif veren bir futbol ortaya çıktı” dedi.

Ertuğrul Sağlam, 1-0 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, ligin ilk yarısındaki sonuçlar nedeniyle camiada olumsuz bir hava yaşandığını dile getirdi.

Her fırsatta Bursaspor'un güçlü bir camia olduğunu ve bütünleşmesi halinde bu sıkıntılı dönemi kolaylıkla aşacağını anlatmaya çalıştığını dile getiren Sağlam, taraftar ve takım bütünleşmesinin meyvesini bugünkü maçta aldıklarını anlatarak, şunları söyledi:
“Böylesine güçlü bir kadro ve böylesine her şartta takımına destek veren taraftar olunca bugünkü gibi keyif veren bir futbol ortaya çıkar. Bugün aldığımız 3 puan zirve yarışında yeniden umutlanmamız anlamında bizim için çok önemli. Oyuncularım maç boyunca hatta uzatma bölümlerinde bile kazanmak için çok mücadele ettiler. Oyunu hiç bırakmadılar. Bu istek ve hırsları, futbolun doğrularıyla birleşince uzatma bölümünde dahi olsa gol geldi. Çok pozisyon vardı ama rakip kalecinin gününde olması golü erken bulmamıza engel oldu.”

Ertuğrul Sağlam, salı günü Ziraat Türkiye Kupası'nda Şanlıurfaspor ile sahalarında, hafta sonu da deplasmanda Beşiktaş ile ligde karşılaşacaklarını anımsatarak, iki maçta da galibiyet arayacaklarını belirtti.

Bir gazetecinin, “Ligin ilk yarısındaki Bursaspor ile ikinci yarıdaki Bursaspor arasında büyük fark var. Bu değişimi neye bağlıyorsunuz?” sorusuna Sağlam, “İlk devre şanssız maçlar kaybettik. Son dakikada yenilen goller ve şanssız yenilen gollere bakarsanız en az 7-8 puan kaybımızın olduğunu görürsünüz. O puanı mevcut puanımızın üzerine koyarsak eleştirilecek çok fazla olumsuz bir durum olmadığını görürüz” yanıtını verdi.

Sağlam, transferle ilgili bir soru üzerine de “Biri forvet, biri sağ kanat olmak üzere iki oyuncuyla yüzde 90 oranında anlaştık. Bu oyuncular Pinto ve Hakan Aslantaş. Pazartesi gününe kadar bu oyuncuların transferinin resmiyet kazanacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Maçın tek golünü atan Batalla da karşılaşmanın başından sonuna dek üstün bir oyun sergilediklerini ve çok sayıda pozisyon ürettiklerini söyledi.

Arjantinli futbolcu, “Oyundan kopmadık ve uzatma dakikalarında bulduğumuz golle maçı kazanmayı bildik” diye konuştu.

-Mersin İdmanyurdu cephesi-

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise “Bursaspor karşısında iyi savunma yapan bir ekip görüntüsü çizmeye çalıştık. Son saniyeye kadar bunu iyi yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

Sağlam, Bursa'ya 5 as oyuncularından yoksun geldiklerini belirterek, maç sırasında Beto'nun da sakatlanmasıyla hücum hattında hiç oyuncularının kalmadığını kaydetti.

Topu önde tutmaya çalıştıklarında kayıplar yaşadıklarını anlatan Sağlam, “Top kayıpları bizim oyun anlayışımıza yakışmadı. Bursaspor karşısında iyi savunma yapan bir ekip görüntüsü çizmeye çalıştık. Son saniyeye kadar bunu iyi yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Sağlam, hakemin gereksiz yere fazla sarı kart gösterdiğini öne sürerek, “Bursa'ya 15 kişiyle geldik. Son anda bir oyuncumuzun lisansının yetişmesiyle kadroyu 16'ya tamamladık. Fazla kart Türk futbolunun kalitesini düşürür. Hakemlerden kart konusunda bu kadar aceleci olmamalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!