Suriye'den Mustafa Denizli'ye 'milli takım' teklifi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeden Mustafa Denizliye milli takım teklifi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 10:13

Suriye Futbol Federasyonu, Mustafa Denizli’den milli takımlarının başına geçmesini istedi. Başkan Serriyeh’in deneyimli hocayla bu hafta İstanbul’da bir araya geleceği bildirildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’la yollarını ayırdıktan sonra Lig TV’de yorumculuk yapmaya başlayan Mustafa Denizli’ye Suriye’den davet var.

Suriye Futbol Federasyonu Başkanı Farouk Serriyeh bizzat yazdığı ve Denizli’ye gönderdiği mektupta deneyimli hocadan milli takımlarını çalıştırmasını istedi.

Suriye’de yayın yapan Syria-News adlı internet sitesinin haberine göre Mustafa Denizli’yi Suriye’ye davet eden Serriyah’ın daha önce İran’da da antrenörlük yapan Denizli’den milli takımlarını gelip görmesini istediği ve kararını vermesi için 3 günlük bir süre tanıdığı ifade edildi.

Ancak Denizli’nin, Suriyeli yetkilileri önümüzdeki günlerde İstanbul’da ağırlayacağı ve resmi görüşmelerin başlayacağı öğrenildi.

Diğer aday Iraklı

Hocanın teklifi kabul etmemesi üzerine Serriyah’ın Ürdün’ün Iraklı teknik direktörü Adnan Hamad’ı ikna etmeye çalışacağı kaydedildi.

FIFA sıralamasında 105. sırada yer alan Suriye Milli Takımı, bugüne kadar hiçbir Dünya Kupası’na katılamadı. İlk maçını 20 Kasım 1949’da oynayan Suriye o maçta Türkiye’ye karşı mücadele etmiş ve 7-0 mağlup olmuştu. Dünya futboluna önemli bir oyuncu kazandıramayan Suriye’nin şu anki kadrosunun büyük bir çoğunluğunu Suriye Ligi’nde ve Orta Doğu Liglerinde oynayan oyuncular oluşturuyor. Suriye’nin 2014 Dünya Kupası Asya Elemeleri’ndeki ilk rakibi ise temmuz ayında çekilecek kurayla belli olacak.

Haberin Devamı

Yabancı değil

Mustafa Denizli Orta Doğu’ya çok da yabancı bir isim değil. 2004-05 sezonunda İran şampiyonu Pas FC takımının başına geçen Mustafa Denizli takımıyla oldukça başarılı bir dönem geçirmiş, ilk yılında PAS’ı 11.’likten 6.’lığa taşırken, ikinci sezonunda ise ligi ikinci sırada tamamlamıştı. 2006-07 sezonunda ise Denizli, İran’ın Persepolis takımının başına geçti. Denizli’nin Persepolis’i ligde istikrarlı bir görüntü çizmiş ancak şampiyonluğu yine son haftalarda kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!