Sümer: Takımı çekeriz

Güncelleme Tarihi:

Sümer: Takımı çekeriz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 00:00

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor maçında çıkan olayların sürmesi halinde kesinlikle takımı ligden çekeceğini, bu konuda blöf yapmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Sümer, "Önüzümdeki haftalarda Dicle Üniversitesi'nden bir profesör taraftarlar ve amigolarımızı eğitime tabi tutacak" dedi.

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, teknik direktör Ziya Doğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Teknik direktör Doğan, Bursaspor maçında hakeme küfür ettiği gerekçesiyle hakkında rapor tutulduğunu belirterek, bu durumu duyduğu andan itibaren büyük üzüntü yaşadığını söyledi. "Neredeyse antrenörlüğü bırakma noktasına geldim" diyen Doğan, Bursaspor maçının ardından takıma yönelik linç kampanyasını sürdüğünü kaydetti. Maçın hakeminin daha önce Diyarbakır'da burnunun kırıldığını söyleyen Doğan şöyle konuştu:

"Maç sonrası koridorda yürürken, maçın hakemini gördüm. Babasını çok iyi tanıdığımı söyledim ama sana yazıklar olsun deyip çekildim. Ardından oradaki bir gözetmenin koridorda iki takım taraftarları arasında küfürleşmeler vardı, ama benim hakkımda küfür ettiğime dair rapor tutmuş. Bunun üzerine gerçekten çok üzüldüm, antrenörlüğü bırakmayı bile düşündüm. Başkan ve diğer arkadaşlar tarafından vazgeçirildim. Küfür etmedim ama eden kişi, Diyarbakırspor'un malzeme toplayan kişisidir. Bunu da itiraf edebilir isterseniz. Bu durumdan rahatsızım. Böyle bir şey yapsaydım, kesinlikle çıkıp özür dilerdim. Ama ben böyle bir şey yapmadım."

Haberin Devamı

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor maçının ardından bir çok bürokratın kendilerini arayarak yanlarında olduklarını söyledi. Çetin, "Bundan sonra taraftarlar ve amigolar, Dicle Üniversitesi'nden bir profesör tarafından eğitimine tabi tutulacak. Bu eğitim haftaya başlıyor. Maçlarda taratarın daha iyi bilinçli olmasını hedefliyoruz"dedi.

FUTBOLCULARA PSİKOLOJİK DESTEK ALABİLİRİZ

Futbolcuların Bursaspor maçı sonrası psikolojilerininde bozulduğuna dikkat çeken Sümer, "Yani oyuncularımızda gerçekten olaylar sonrası psikolojileri bozuk çıkıyorlar. Onlara da psikolojik destek alabiliriz. Maç sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir beni arayıp üzüntülerine dile getirdi. Bursaspor maçında çıkan olayların sürmesi halinde kesinlikle takımı ligden çekeceğiz. Bu konuda blöf yapmıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!