Stuttgart'ın başına Türk geçebilir

Güncelleme Tarihi:

Stuttgartın başına Türk geçebilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 10:05

Almanya 1. Futbol Ligi'nde Hannover 96, sahasında Stuttgart'ı 2-1'lik skorla geçerek 31 puanla ikinci sıraya yükseldi.

 Bu haftayı da puansız kapayıp 12 puanla düşme hattı 16. sırada yer alan Stuttgart'ta ise teknik direktör arayışı ön plana çıktı. Stuttgart'ın Bruno Labbadia'nın yardımcısı Erdinç Sözer ile birlikte antrenörlüğe getirilmesi düşünülüyor. Almanya 1. Futbol Ligi'nde bu sezon adeta ligin dibine demir atan VFB Stuttgart'da, teknik direktörlük konusunda Daum'un da ismi geçiyordu. Sezon başından beri 16 maçta üç galibiyet, üç beraberlik ve 10 yenilgi alarak 12 puanı bulunan Stuttgart'ta gözler, takımı bu kötü gidişten çıkaracak teknik direktör Labbadia'ya çevrildi.

JENS KELLER'İN SON MAÇI MI OLDU?

Stuttgart'ta menajer Fredi Bobic ve Başkan Erwin Staubt, kötü gidişe 'dur" demek için faturayı sezon başında İsviçreli teknik adam Christian Gross'un görevine son vererek yapmışlardı. Gross'un yerine getirilen yardımcı antrenör Jens Keller ile de 9 maçta 2 galibyet elde ederek düşüşü önleyemeyen Stuttgart yöneticilerinin 44 yaşındaki Labbadia'yı göreve getirmesi kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce Greuther Fürth, Bayer Leverkusen ve Hamburg'u yardımcısı Erdinç Sözer ile birlikte çalıştıran Bruno Labbadia'nın hafta başında takımın başına geçmesi bekleniyor.

LABBADİA VE ERDİNÇ SÖZERİ AYRILMAZ İKİLİ

Stuttgart'ın teknik direktörlüğünü üstlenecek olan Bruno Labbadia 328 kez oynadığı Bundesliga'da Hamburg, Kaiserslautern, Bayern Münih, Köln, Bremen ve Bielefeld takımınları formasıyla 103 gol attı. Alman Milli Futbol takımı formasınıd a iki kez giyen Bruna Labbadia futbolu bıraktıktan sonra SV Darmstadt 98'da antrenörlüğe başladı. Darmstadt'ta alt yapı antrenörü Erdinç Sözer'i yardımcısı yapan Labbadia dapa sonra gittiği takılmardada hep birlikte çalıştı. İstanbul'da doğan ve üç yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'nın Darmstadt kentine yerleşen 'Edi" lakaplı 41 yaşındaki Erdinç Sözer antrenörlük kariyerine ise yirmi yıl önce hem futbol oynayarak hem de genç futbolcuları çalıştırarak başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!