Stilden gömlek

Güncelleme Tarihi:

Stilden gömlek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 10:32

Türkiye’de ısmarlama ve kişiye özel gömlek tasarımının öncü markası Milimetric, Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın efsane koçu Obradoviç’i giydirmesi ile gündemde. Markanın kurucusu Kaan Gökalp’e doğru gömleği seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk.

Haberin Devamı

1) Gömlek seçiminde en kritik unsur yüzünüze uygun yaka seçimidir. Kafayı resim yakayı da çerçeve olarak düşünebiliriz. Nasıl ki resmi çevreleyen çerçeve resim boyutlarına, ölçülerine uygun olmalıdır, kafa ile yaka da büyüklük açısından doğru orantılı olmalıdır. Kısaca kafası küçük olanların büyük yakaları; büyük olanların da küçük yakaları tercih etmesi estetik, görsel açıdan kötü durur.  Dolayısıyla bir yaka modelini moda olduğu için seçmeyin, size yakışanı seçin.

2) Yuvarlık yüz hatlarına sahip, çene yapısı geniş kişiler İtalyan yaka tarzı (yaka aralığı geniş) yaka modellerinden uzak durmalı. O tip yakalar dar çene yapısı olan, daha köşeli, keskin yüz hatlarına daha çok yakışır. 

Stilden gömlek

Haberin Devamı

3) Gömlek yakanız ceket yakası ile doğru orantılı olmalıdır. Geniş yakalı bir ceket ile küçük bir gömlek yakası komik durur. Ceket yakası geniş ise gömlek yakası da orantılı olmalı, kravat genişliği de makul bir kalınlıkta olmalıdır. Unutmayın, kadın güzelliğinde altın oran, erkek giyiminde de oranlar önemlidir.

4) Yaka modelini seçerken kravat takıp takmayacağınızı göz önünde bulundurun. Dıştan düğmeli gömlek yakası ile asla kravat takmayın.

5) Ismarlama gömlek diktirirken, kravat takmayacağınız daha spor gömleklerde daha yumuşak yaka telası seçmekte fayda var. Pantolonun dışında bırakacağınız spor gömlekleri daha kısa yaptırmalısınız. Böylece bacak boyunuz daha kısa görünmez, gömlek daha estetik durur.

6) Mesleğiniz ve gömleği hangi ortamda giyeceğiniz vs gibi kriterler gömlek seçiminde önemlidir. Örneğin finansçılar genelde beyaz tonlarını tercih ederken, reklamcılar ve mekan işletenler daha yaratıcı tonları tercih edebilir.

Stilden gömlek

7) Gömleğiniz kumaşı yüzde yüz pamuk, tercihen de Mısır pamuğu olsun. Hiç kırışmayan pamuktan yapılmış kaliteli gömlek yoktur, az kırışan vardır. Kırışmaya dayanıklı, kolay ütü tutan kumaş seçebilirsiniz ama hiç kırışmıyor diye polyester içerikli gömlek asla giymeyin.

Haberin Devamı

8) Koyu tonları özellikle de siyahı gece çıkarken giyebilirsiniz. Kural şudur: Açık tonlar gündüz, koyu tonlar gece giyilir istisnalar olmadıkça…

9) Takım elbise içine giyilen gömleklerin etek boyunun yeterince uzun olmasına ve baseninizi sarmasına özen gösterin. Takım elbise içerisinde pantolonun dışına çıkan bir gömlek görüntüsünden daha kötü bir görüntü olamaz.

10) Desenli ceketin içine desenli gömlek giyilir ancak kombinlemek kolay değildir. Bu konuda kendinizden çok emin değilseniz, ikisinden biri desenli olsun, diğeri düz olsun, gereksiz risk almayın.

Stilden gömlek

"OBRADOVİÇ ERKEK MODASINDAN ÇOK İYİ ANLIYOR"

Haberin Devamı

Obradoviç ile ortak bir arkadaşımız aracılığı ile tanıştık. Bize 10 gömlek, 5 takım elbise ve 1 palto siparişi verdi. Kumaşların az kırışan olması önemli. Çünkü kendisi çok hareketli biri. 

Obradoviç klasik renkleri ve dar kesimi tercih ediyor. Takım elbiseleri lacivert, füme tonlarında gömleklerin 5’i beyaz, 5’i de mavi.

Fiziği çok düzgün olduğu için İtalyan tarzı kendisine yakışıyor.

Takım elbislerde düz renklerle birlikte çok belirgin olmayan ince çizgili ve kareli desenleri de tercih ediyor.

Palto tercihi lacivert. 

Pantolon tercihi pilesiz, düz paça.

Takım elbise tercihi; mono yaka, çift düğme, çift yırtmaç.

Palto tercihi ise mono yaka, 3 düğme.

Haberin Devamı

Kıyafet konusunda ne istediğini çok iyi biliyor, kumaştan ve erkek modasından çok iyi anlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!