Statlarımız dumansız

Güncelleme Tarihi:

Statlarımız dumansız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 22:25

Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Futbol Federasyonu’nun organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıda alınan kararla stadyumlarda sigarayı tamamen yasaklandı.

Haberin Devamı

TBMM’de kabul edilen 4207 sayılı kanun doğrultusunda 19 Temmuz’dan itibaren stadyumlarda ve spor sahalarında da hayata geçen “tütün ürünlerinin tüketilmesi” yasağının doğru şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla spordan sorumlu Devlet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) organizasyonunda gerçekleştirilen toplantı, İstanbul’da yapıldı.

Swissotel’deki toplantıya Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TFF Başkanı Mahmut Özgener, başkan vekili Lutfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı ile Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin yetkilileri katıldı.

Biliçlendirilecek

Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunun 2. maddesinin 4. fıkrasında “Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapılacağı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamaz” şeklinde ifadenin bulunduğuna dikkati çeken bakan Akdağ, “Ancak bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilir. Bu da artık o kulüplerimizin tutumuyla alakalı bir şey. Ama seyir alanlarında sigara içilemeyeceğine dair kanunun net bir hükmü var” dedi.

Mantıklı hazırlanmalı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, statlarda sigara yasağının nasıl uygulanacağına ilişkin bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Bunu burada tartıştık. Bu yasa aşırı baskıcı ve yasaklayıcı bir mantıkla hazırlanmadı. Bu toplumsal mutabakat yasasıdır. Tabii ki yaptırımlar da vardır. Stadyumlardaki bu yaptırımların, Kabahatler Kanununa göre ilgili görevliler tarafından uygulanması öngörüldü. Ama bugün (dün) şunu kararlaştırdık; bu yaptırımlardan ziyade toplumsal olarak oluşmuş mutabakata bir anlamda stadyumlarda spor camiasının mutabakatını eklemiş olacağız. Asıl işin önemli tarafı budur. Yoksa insanları cezalandırarak, bu işten hemen kısa sürede herkesi uzaklaştırmak gibi bir düşünceye sahip değiliz, ama kanun cezaları da uyguluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!