Star Wars'a Jedi yetiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Star Warsa Jedi yetiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 09:40

Star Wars'ta (Yıldız Savaşları) barışın koruyucusu olan Jedi'lar Londra'da yeni bir dövüş okulunun kurulmasına vesile oldu. Bu dövüş okulu sayesinde genç Jedi'lar yetişecek.

Haberin Devamı

Sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden 'Star Wars (Yıldız Savaşları)'nın Jedi'ları artık gerçekten yetişecek. Dövüş eğitmeni Faisal Mian, Londra Finsbury Park'ta genç Jedi'lar (Padawan) yetiştirmek için bir okul açtı. 

 

Star Warsa Jedi yetiştirecek

Kendisi de bir Star Wars hayranı olan eğitmen, LED'li kılıçlar ve eskrim kılıçlarını harmanlayarak çocuklara ışın kılıcı (lightsaber) kullanmayı öğretiyor. 

YETİŞKİNLER DE DERS ALABİLİYOR

Star Warsa Jedi yetiştirecek

 

Haberin Devamı

Dövüş okulu fikrini, serinin son filmi vizyona girmeden bulan ve uygulamaya koyulan Mian, filmden sonra en az çocuklar kadar yetişkinlerin de kursa ilgi gösterdiğini söylüyor. Bu nedenle yetişkinler için de ayrı bir sınıf açılmış. 'Bu yeni ışın kılıçları, hayal gücünü en az demir kılıçlar kadar tetikliyor' diye de ekliyor.

 

Star Warsa Jedi yetiştirecek

 

Çocukların filmde kullanılan özel kıyafetler ile okula gelmelerini öğütleyen Mian, derslere Darth Vader kılığında bile gelen öğrenciler olduğunu söylüyor. Mian, 'Işın kılıcı derslerine başladığımızdan beri üye akınına uğruyoruz. Ama işin güzel tarafı unutulmaya yüz tutmuş klasik sanatlar, bu harika hikayeler sayesinde yeniden popüler kültürün bir parçası oldu' diye konuşuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!