Sportif Ekipman Talimatı yürürlüğe girdi

Güncelleme Tarihi:

Sportif Ekipman Talimatı yürürlüğe girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 18:15

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Sportif Ekipman Talimatı'nı kabul etti.

Federasyondan yapılan açıklamada, eski adı Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı olan ve yeni sezonla birlikte Sportif Ekipman Talimatı adını alan talimata göre kulüplerin iç saha, dış saha ve yedek forma setlerinde farklı reklam kullanabileceği, forma seti renk sayısının da 3'ten 4'e çıkarıldığı belirtildi.

TFF'nin internet sitesinde yayımlanan talimatta yer alan bir başka değişikliğe göre, federasyonun hakemlerin formalarına reklam alınması konusunda münhasıran yetkili olacağı kaydedildi.

Yeni talimat kapsamında, en üst profesyonel ligde, maç öncesi futbolculara eşlik edecek olan 18 çocuktan her birinin birbirinden farklı olmak şartıyla bu ligde yer alan bir takımın, 4 çocuğun ise milli takımın formasını giyeceği, formalarının ön yüzünde “Fair-Play” veya “Saygı” yazısı ile logosunun bulunacağı bildirildi.

Ayrıca, 2013-2014 sezonunda yürürlüğe girecek uygulama kapsamında, fikstürler çekildikten ve kulüplerin forma setlerinin TFF tarafından onaylanması süreci tamamlandıktan sonra, en üst iki profesyonel ligde oynayan kulüplerin müsabakalarında giyecekleri formaların, o sezon bu iki ligde görev yapacak hakemler, Merkez Hakem Kurulu ve ilgili TFF departmanlarından oluşan komite tarafından belirleneceği kaydedildi.

2013-2014 sezonundan itibaren geçerli olacak başka bir maddeye göre de, en üst iki profesyonel ligde yer alan kulüplerin resmi müsabakalarında, bu talimatta yer alan ölçüler çerçevesinde “Arial” yazı tipindeki numara ve büyük harfleri kullanmak zorunda olacağı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!