Zirveler bizim sayenizde!

Güncelleme Tarihi:

Zirveler bizim sayenizde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 07:00

Kalitenin konuştuğu harika final için iki takımımıza da yürekten tebrikler.

Haberin Devamı

Kalitenin konuştuğu 16. Dünya Kulüpler Şampiyonası finali için iki takımımıza da yürekten teşekkürler. Sayelerinde yine ve yeniden gururla dolduk. Başarının sürdürülebilirlik penceresinde yıldızımız parlamaya devam ederken; az hata, voleybol kalitesi beş sete de yansıyınca gönül penceremiz de coştu.

TAKIM OYUNU FARKI

Eczacıbaşı Dynavit, 2015 ve 2016’dan sonra 3.kez şampiyon oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu Boskovic’in alışıldık harika performansının yanına ‘takım oyununu’ net bir şekilde eklemeyi başaran Eczacıbaşı son dönemlerdeki en iyi topunu oynadı diyebiliriz. Hande’nin plasenin de smaç kadar etkili olduğunu hatırlattığı, Naz’ın başlatıp Elif’in sürdürdüğü ve hızlandırdığı doğru ritim, oyuna girip köşedeki dengeyi değiştiren Gray, ortadan müthiş katkı veren Jack, kenardan dahil olan Beyza’nın ince dokunuşları, Simge’nin defanstaki isteği, zincirin bütün halkalarını sağlamlaştırdı. İstediler ve aldılar.

Haberin Devamı

57 YILLIK ECZACIBAŞI KÜLTÜRÜ 

Bir teşekkür de “Bilgi ve disiplinli çalışmayı yeterli olanaklar ve tesislerle bir araya getirince, başarılı olacağımıza inanıyorduk. Eczacıbaşı Spor Kulübü 1966’da bu düşünce ve amaçların ışığında doğdu...” diyen Nejat Eczacıbaşı ve “Şampiyonluk, bir kulübün başarısını gösteren tek ölçü değildir. Yurdumuzda sporun yayılması, gelişmesi için yapılan katkılar başarının ölçüsü olmalıdır” diyen Şakir Eczacıbaşı’na...

Bu duruş, bu oyun, bu anlayışla mücadele eden takımdan, kurucularına saygı duruşu niteliğinde bir turnuva oldu bence. Atatürk’ün Kızları, Cumhuriyetimizin 100.yılını kupayla taçlandırarak da nice gence de yine ilham oldu.

KALiTE KONUŞUR

Kaliteyi konuşturan şey de iyi bir rakibin olmasıdır. Bu arenada 4 kez şampiyonluğu bulunan VakıfBank da az hata yapmış olmasına rağmen kırılma anlarında istediğini alamadı. Her maçın öyküsü farklıdır. Bazen rakibe göre oynarsın, bazen de rakip kim olursa olsun aynı oyunu ortaya koyarsın.

Eczacıbaşı son dönemin en verimli takım oyununu ortaya koyduğundan bu belki de VakıfBank’ın ajandasında olmayan bir oyundu. VakıfBank, özgüvenli girdiği oyunda maçı karar setine taşıdı ancak direnişini son sayıya kadar sürdüremedi. Ama leziz oyun için ve üst düzey rekabet için onlara da teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

Özetle Türk voleybolu dünyanın her seviyesinde yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Emeği geçen herkese tebrikler ve teşekkürler. Zirveler bizim, gururluyuz!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!