Son dakika: Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eşleşmeleri belli oldu! Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) maçları ne zaman oynanacak?

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eşleşmeleri belli oldu Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) maçları ne zaman oynanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 19:50

Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) maçları ne zaman sorusu kura çekimi ile gündeme geldi. Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kura çekimi gerçekleştirildi. Kupaya bu turda dahil olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da rakipleri belli oldu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kupa formatında değişikliğe gidileceğini açıkladı. Peki, Türkiye Kupası maçları ne zaman oynanacak? İşte, TFF'nin açıkladığı tüm detaylar

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kura çekimi yapıldı. 4. turu geçen 28 takıma, bu sezon Avrupa kupalarına katılma hakkın kazanan Adana Demirspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray da dahil oldu ve kura çekimi 32 takımla gerçekleşti.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: KUPAYA YENİ FORMAT GETİRİYORUZ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kura çekimi öncesi açıklamalarda bulundu.

"Kupada turu geçen tüm takımları tebrik ediyorum. Türkiye Kupası'na yeni bir format getiriyoruz. Kısa süre içerisinde bu formatı duyuracağız."

"29 Aralık'ta 100 yılın derbisi Riyad'da dünya sahnesinde olacak. Dünyanın en büyük derbilerinden sayılan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Kupa maçı oynanacak ve dünyada yankı bulacak. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü yurt dışından tüm dünyaya duyuracağız. Ulusal ve uluslararası alanda tüm dünyaya bu maç aracılığıyla Cumhuriyetimiz'in 100. yılına duyuracağız. Sevincimizi Türkiye'yi seven ülkelerle buluşturmuş olacağız."

Haberin Devamı

İŞTE 5. TUR EŞLEŞMELERİ

Beşiktaş - Eyüpspor
Fatih Karagümrük - Kırklarelispor
Başakşehir - Boluspor
Alanyaspor - Samsunspor
Sivasspor - Ankara Keçiörengücü
Fenerbahçe - Adanaspor
Galatasaray - Ümraniyespor
Gaziantep FK - Bodrum FK
Ankaragücü - Rizespor
Hatayspor - Sakaryaspor
Antalyaspor - Pendikspor
Kasımpaşa - Bandırmaspor
Kayserispor - Gençlerbirliği
Konyaspor - Göztepe
Adana Demirspor - 24Erzincanspor
Trabzonspor - Manisa FK

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK?

Türkiye Kupası'nda 5. tur maçları, 9-10-11 Ocak tarihlerinde oynanacak. Seri başı olan takımlar, tek maç usulüne göre oynanacak maçlara ev sahipliği yapacak.

Son dakika: Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eşleşmeleri belli oldu Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) maçları ne zaman oynanacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!