Zeljko Obradovic: Asla ağlamadık

Güncelleme Tarihi:

Zeljko Obradovic: Asla ağlamadık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 22:36

Fenerbahçe Koçu Zeljko Obradovic, İstanbul’daki Final Four öncesi Euroleague.net’e özel bir röportaj verdi.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçe Koçu Zeljko Obradovic ile yapılan özel röportaj:

“HER ŞEY SONUCA BAĞLI OLACAK”
Tecrübeli antrenör sözlerine, “Her zaman yaptıkları gibi birçok taraftarımızın bize yardımcı olacağını biliyoruz. Ama bu durum tamamen sonuca göre değişecektir. Kazanırsanız, herkes size yardımcı olduğunu söyler. Kaybederseniz, baskı altında kaldığınızı söylerler. Bekleyip göreceğiz” diyerek başladı.

“ASLA AĞLAMADIK”
* Koç, takımızın bu sezon şu ana dek yaptıklarına dair en beğendiğiniz şey ne oldu?
- Sezona, Final Four İstanbul’da olacağı için herkesin üzerimizde baskı yaratmaya çalışacağını bilerek başladık. Takımıma, Final Four’un nerede olduğunun hiçbir önemi olmadığını anlattım. Avrupa’daki en iyi takımlardan biri olduklarını söyledim. Fenerbahçe bu gibi bir başarıyı daha önce yakalamamışken, üst üste 3. kez Final Four’da olmaktan dolayı memnunuz. İniş ve çıkışlar yaşadık, 30 maçın sadece 7’sinde tam kadroyduk. Asla ağlamadık ve sonuan kadar savaştık, krizi yönettik, ev sahibi avantajı olmadan play-off’lara kaldık. Panathinaikos gibi bir takıma daima saygı duyduk, sahaya çıkıp tam kadromuzla onları turnuva dışında bıraktık.

Haberin Devamı

“YENİ FORMAT BASKETBOLA İYİ GELDİ”
* Euroleague formatının değişmesi Final Four’a kalma başarısını daha özel hale getiriyor mu?
- Evet format değişti ve bu, Euroleague için de basketbol için de daha iyi oldu. Yeni formatta Final Four’a kaldığımız için çok mutluyum.

“KAZANIRSAN, MUTLU OLURSUN. ÖNEMLİ OLAN DA BU”
* ‘Gerçek Eurolaegue’ diyebileceğimiz bir formatta şampiyon olmak daha büyük bir anlama mı sahip olurdu?
- Hayır, ben ilk kez bu formatta kazanmanın çok önemli olduğuna inanmıyorum. Asıl önemli olan kazanmaktır, çünkü kazanınca mutlu olursunuz. Bu konuda hakkında şu an konuşmak zor. Sadece Real Madrid karşısındaki maça konsantre olmuş durumdayız. Her zaman yaptığımız gibi mücadele etmeye bakacağız.

“SERGIO LLULL’U TEBRİK EDERİM”
* Son anlarda Sergio Llull gibi isabetli şut atan bir oyuncu gördünüz mü? Onu nasıl durduracaksınız?
- Muhteşem bir sezon yaşadı. Attığı o şutlar üzerinde çok çalıştığı ve bunların tesadüf eseri ortaya çıkmadığı ortada. Ne kadar yetenekli olduğunu anlatmaya gerek yok zaten. Onu yaptıklarından ötürü tebrik etmek isterim. Sadece son saniye isabetleriyle değil, oyununun geneliyle fark yaratıyor. Çok yüksek bir seviyede oynuyor.

Haberin Devamı

“RAKİPLERİMİZE DAİMA SAYGI DUYALIM”
* İstanbul’da oynayacak olmak üzerinizde nasıl bir seyirci desteği veya baskısı yaratacak?
- Çok uzun süredir bu soruyu duyuyorum. Bu tecrübeyi bir koç olarak önce 2002’de Bologna, sonra 2007’de Panathinaikos’ta yaşadım. İki sene önce Real Madrid’in evinde oynadık. Şimdi sıra İstanbul’da oynamakta. Ancak şimdi durum bizim açımızdan yine farklı olacak çünkü kıta değiştireceğiz! Kulüptekilere, “Nasıl Asya’dan Avrupa’ya gidip bu maçları oynayacağız!” diye sordum. Tabii ki şaka yapıyorum. Evet, Sinan Erdem bizim salonumuz değil. Her zaman yaptıkları gibi birçok taraftarımızın bize yardımcı olacağını biliyoruz. Ama bu durum tamamen sonuca göre değişecektir. Kazanırsanız, herkes size yardımcı olduğunu söyler. Kaybederseniz, baskı altında kaldığınızı söylerler. Bekleyip göreceğiz. Taraftarlarımıza sadece rakiplerimize tamamen saygı duymalarını söyleyebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!