ÖZEL RÖPORTAJ | Vakıfbank'ta Zehra Güneş & Gabi kavgası: 'Maç hazırlığımızın bir parçası' | Baklava, Türk tatlısı mı? | Guidetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2023 15:55

VakıfBank Spor Kulübü, 2023/2024 sezonu açılışında basın mensuplarıyla buluştu. Gabi Guimaraes, Zehra Güneş, Jordan Thompson, Ayça Aykaç, Sarah van Aelen ve başantrenör Giovanni Guidetti, Spor Arena'ya özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

VakıfBank Spor Kulübü, 2023/2024 sezonu açılışında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Abdi Serdar Üstünsalih'in ev sahipliğinde VakıfBank Spor Sarayı'nda düzenlenen organizasyona; kulüp yöneticileri, teknik kadro ve sporcular katıldı.

Sporculardan Gabi Guimaraes, Zehra Güneş, Jordan Thompson, Ayça Aykaç, Sarah van Aelen ve başantrenör Giovanni Guidetti, Spor Arena'ya özel röportaj verdi.

RÖPORTAJIN TAMAMINI YOUTUBE KANALIMIZDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Gabi Guimaraes

- Yaz senin için nasıl geçti?

Muhteşemdi, aslında gerçekten zordu. Pek çok zorlukla yüzleştik. Çok seyahat ettik. Sezon başında belirlediğimiz ana hedeflere ulaşamadık. Ama olimpiyatlara katılmaya hak kazanarak en önemli hedefe ulaştık. Tüm bu sıkı çalışmanın ve yaşadığımız zor anların ardından, ‘Buna değdi’ diyebiliyorum. Dediğim gibi en önemli hedefimiz, Olimpiyat elemeleriydi. Gerçekten çok mutluyum ve takımımla gurur duyuyorum.

Haberin Devamı

ÖZEL RÖPORTAJ | Vakıfbankta Zehra Güneş & Gabi kavgası: Maç hazırlığımızın bir parçası | Baklava, Türk tatlısı mı | Guidetti

- Mental ve fiziksel olarak sezona hazır hissediyor musun?

Kesinlikle, hatta bundan bahsediyordum. Eve gitmek için biraz zamanım oldu. Evde 3-4 gün geçirdim. Bu değişiklik için yeterli bir süreydi. Ailemi ve ebeveynlerimi görebildim. Ve çok heyecanlıyım. Yeni bir yakınımız var ve herkes yeni sezon için geldi. Süper zorlayıcı bir sezon olacak. Birçok yabancı genç burada oynuyor. Türk oyuncular gelişiyor. Türkiye Ligi bana göre şu an en güçlü liglerden biri. Kesinlikle zorlu bir sezon olacak. Ama biz hedefimizi kupaları kazanmak, evimizde kupalara getirmek ve Vakıfbank’ı en yukarıda tutmak olarak belirledik.

- 11 Ekim’de Fenerbahçe ile bir maçınız olacak. Heyecanlı mısın?

Bu maç için çok heyecanlıyım. Son yıllara baktığımızda, Fenerbahçe’yle nasıl bir karşılaşma olacağını görebiliyoruz. Ne olacağını asla bilemezsiniz. Tabii bu maça hazırlanmak için de çok kısa bir zamanımız var. Sadece 2 gündür tüm takım beraber çalışıyor. Yeni oyuncularımız ve ekipte yeni insanlar var. Ama bizim en önemli şey mümkün olduğunca birbirimizi tanımak. Bence her gün çalışmak, maçta savaşmak ve pes etmemek ile aynı değere sahip. Yani en önemli şey Fenerbahçe maçında çılgınca savaşmak ama biliyoruz ki iyi bir maç olacak.

Haberin Devamı

- Zehra kavga ettiğimizde daha iyi oynuyoruz demişti. Bu maç öncesi Zehra ile kavga etmeyi düşünüyor musun?

Bu çok eğlenceli. Her zaman antrenman yaparken birbirimizi zorluyoruz çünkü arkadaş olarak harika bir bağımız var. Birbirimizin geliştiğini görmek istiyoruz. Birbirimizi zorluyoruz, ‘Beni blokladığını görmek istiyorum. Beni bloklayamazsın’ gibi şeyler söylüyorum.. Bilirsiniz, bu antrenmanın tuzu biberi gibi. Zaten böyle şeyler bir yakımı geliştirir. Her zaman birbirimize bu tarz şeyler yapıyoruz. Beş yıldır birlikteyiz ve birbirimizi nasıl motive edeceğimizi biliyoruz. Ve tabiki maçtan önce mutlaka kavga edeceğiz. Bu bize bir güç verecek.

Haberin Devamı

Zehra Güneş

-Milli Takım sürecinde unutamadığın bir an var mı?

Genel olarak bu yaz kariyerim boyunca unutamayacağım bir yaz olacak. Maç ya da turnuva olarak kesinlikle ayıramam. Herkesin de dediği gibi rüya gibi bir yazdı. Umarım böyle devam edebiliriz ve kariyerimde daha fazla unutamadığım anlar biriktirebilirim.

-Takvimin yoğunluğu seni nasıl etkiliyor?

Profesyonel bir sporcu olarak hem mental hem fiziksel olarak her zaman hazır olmamız gerektiğinin bilincindeyiz ve bunun için çalışmalar yapmak zorundayız. Ben 16 yaşından itibaren psikolojik destek alıyorum. Bu en zor zamanlarda gerçekten etkisini gösteriyor. Bir şeyler iyi giderken değil de kötü giderken kendini motive edebilmek, kendini ayakta tutabilmek ve bunun bilincinde olmak bir sporcu için çok kıymetli bence. Ben bunu başarabildiğimiz düşünüyorum. Oynadığım maçlar, geçirdiğim turnuvalar, yoğunluklar, bunların hepsi beni çok büyüttü. Her geçen gün kendi yeni versiyonumu deneyebiliyor ve sizlerle bu anları paylaşabiliyorum. Umarım çok farklı deneyimler yaşar ve kendi versiyonumun en iyisini bulduğum bir sezon olur benim için.

Haberin Devamı

ÖZEL RÖPORTAJ | Vakıfbankta Zehra Güneş & Gabi kavgası: Maç hazırlığımızın bir parçası | Baklava, Türk tatlısı mı | Guidetti

-Gabi ile kavga ettiğimizde daha iyi oynuyoruz demiştin. Bu maç öncesi Gabi ile kavga etmeyi düşünüyor musunuz?

Gabi ile hep böyle atışıyoruz. Gerçekten Fenerbahçe maçı hedefimizin ilk adımı olduğu için bizim için de çok önemli. Hazırlıklara başladık. Hazırlığımızın son adımı Gabi ile tartışmak olacak sanırım. Şaka bir yana gerçekten onu çok seviyorum. Şimdi insanlar, ‘Gerçekten kavga ediyorlar’ diyecek ama şaka yapıyoruz tabi. Sonunda mutlu olacaksak onu da yapabiliriz.

Ayça Aykaç

-Bu yaz kazanılan kupaları düşündüğünde neler hissediyorsun?

Bizim için rüya gibi bir yazdı. Daha önce bunun hayalini kuruyorduk ama hep direkten dönüyordu bazı şeyler. Kafamızı yastığa koyup hayalini kursak bu kadar olmazdı. İlk önce VNL Şampiyonluğu sonrasında Avrupa Şampiyonluğu sonrasında da Olimpiyat biletini almak bizim için inanılmaz bir yazdı diyebilirim. Hepimiz hala idrak etmekte zorlanıyoruz. Çok çalışmanın karşılığını bu sene aldık diyebilirim.

Haberin Devamı

-Olimpiyat elemelerinde bir tweet attın. Çok sayıda destek mesajı aldın. Neler hissettin?

Tweet atmadan önce eşime, ‘Ben böyle bir şey yazmak istiyorum, sen ne düşünüyorsun?’ dedim. O da, ‘Eğer öyle hissediyorsan tabi paylaş’ dedi. Düğüne 4 gün vardı ve ben Tokyo’daydım. Olimpiyat Elemesi oynarken çok fazla düşünme fırsatınız olmuyor. Elemeler bittikten sonra, ‘Benim 4 gün sonra düğünüm var ve ben hala Türkiye’de değilim’ idraki gelmişti. O yüzden paylaştım. Destekleyen çok insan oldu, onlara da teşekkür ederim.

Jordan Thompson

- Tekrar Türkiye’de olmak nasıl hissettiriyor?

Türkiye’ye geri döndüğüm için çok heyecanlıyım. Burada oynamayı çok seviyorum. VakıfBank’ta oynadığım ve tekrar burada olma şansını yakaladığım için minnettarım.

- Takım arkadaşların halkında ne düşünüyorsun?

Şu ana kadar takım arkadaşlarımı çok sevdim. Hepsi çok kibar, sıcakkanlı ve beni iyi karşıladılar. Onlarla oynamak için çok heyecanlıyım. Harika ve efsanevi oyuncular. Onlardan öğreneceklerim için heyecanlıyım.

- En iyi anlaştığın takım arkadaşın kim?

Chiaka ile sadece milli takımda değil farklı takımlarda oynadık. Onunla çok yakınım. Aynı zamanda Ali ile de çok yakınım. Ama diğer yakın arkadaşlarımı da tanımak için çok heyecanlıyım.

- VakıfBank ile bu sezon hedefin ne?

Bu sezon için hedefim, takıma elimden geldiğince yardım etmek. Oyuncu olarak gelişmeyi dört gözle bekliyorum. Zorlanmayı, mücadele etmeyi ve yukarı çıkmayı istiyorum. Umarım takımın başarısında yardımcı olabilirim.

- Rakiplerin Vargas ve Boskovic hakkında ne düşünüyorsun?

Onlar gerçekten çok yetenekli oyuncular. Hayranlıkla izliyorum. Çok güçlüler ve çok iyi oynuyorlar, sadece atak değil, servisleri, savunmaları, blokları da çok iyi. Onları karşı karşıya gelebileceğim için mutluyum. Dürüst olmak gerekirse, kendi pozisyonumdaki oyunculardan da çok şey öğreneceğim.

- Fenerbahçe ile maçınız olacak. Sence nasıl geçer?

Fenerbahçe maçı için heyecanlıyım. Üniversite dönemimde birkaç ay Fenerbahçe’de oynadım. Onlara karşı oynayacağım için heyecanlıyım çünkü çok güçlü bir takım. Bence eğlenceli bir karşılaşma olacak.

Sarah van Aalen

- İlk defa Türkiye’de forma giyeceksin. Nasıl hissediyorsun?

Türkiye liginde oynamaya başladığım için gerçekten mutluyum. Geçen yıla göre kıyasladığımızda bile Türkiye ligi çok daha iyi diyebilirim. Buradaki seviyeyi göreceğim için heyecanlıyım ve hemen başlamak istiyorum.

- Türkiye’de yaşam nasıl? Türk yemekleri halkında ne düşünüyorsun?

Sadece 2-3 gündür buradayım. Henüz deneme şansım olmadı ama denediğimde beğeneceğimi umuyorum. Baklavayı hiç denemedim. Türk mü yoksa Yunan tatlısı mı bilmiyorum. Türk tatlısı mı? Türk tatlısı. Daha önce hiç denemedim, heyecanlıyım.

ÖZEL RÖPORTAJ | Vakıfbankta Zehra Güneş & Gabi kavgası: Maç hazırlığımızın bir parçası | Baklava, Türk tatlısı mı | Guidetti

- Takım arkadaşların halkında ne düşünüyorsun?

Herkes çok iyi, herkes çok sıcakkanlı. Çok rahat hissediyorum ve mutluyum.

- Bu sezon için hedefleriniz neler?

Tabii ki hedefimiz kazanabildiğimiz kadar kupa kazanmak. Eğer kazanmamız gereken beş kupa varsa beşini de kazanmalıyız.

Giovanni Guidetti

- VakıfBank olarak bu sezon hedefleriniz neler?

VakıfBank'ın hedefi her zaman aynı. Muhteşem bir hayal kurduk. Hedefimiz kupa kazanmak. Takım kulüple birlikte çok güçlü. Bana tüm güçlü oyuncuları verdiler. O formayı giydiğinizde ikincilik için değil kazanmak için oynamanız gerekir. Her kupayı kazanmak için oynayacağız.

- Fenerbahçe maçına hazır mısınız?

Süper Kupa maçında ne olacağını bilemezsiniz. Oyuncular daha dün ilk defa tanıştılar. ‘Birlikte oynayabilecek miyiz?’ bunu görmeliyiz çünkü bilmiyoruz. Birliğin sağlanması için çok şey gerekli, elimizden gelenin en iyisini yapmak için hazırlanacağız. Hayranlarımıza harika bir şov sunmaya çalışacağız. Ve tabiki her maçı kazanmak için oynayacağız.

ÖZEL RÖPORTAJ | Vakıfbankta Zehra Güneş & Gabi kavgası: Maç hazırlığımızın bir parçası | Baklava, Türk tatlısı mı | Guidetti

- Türk Milli Takımı başarılı bir yaz sezonu geçirdi. VakıfBank’ta da Milli Takım oyuncuları var. Bu o oyunculara ayrı bir özgüven getirdi mi?

Bence kazanmak her zaman özgüven sağlar. Vakıfbank’ta oynayan oyuncular daha önce de Milli Takım ile birçok başarı yakalamıştı. Bu yıl da yeni bir başarı sağladılar. Yani onların daha fazla özgüven sahibi olmasından mutluyum. Onlar zaten çok çok iyi oyuncular ve iyi oyuncular kalmaya devam edecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!