Yıldırım Demirören: Video hakem sistemine Ocak'ta geçiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Demirören: Video hakem sistemine Ocakta geçiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 11:26

Türki Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Süper Lig'e gelecek yıl geçilecek video hakem sistemi için flaş bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İŞTE DEMİRÖREN'İN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

"Futbolun içinde hakem hataları var. Hiç kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Video hakem sistemi Avrupa'da kullanılmaya başlandı. Türkiye'de başlaması için ilk adımı attık, deniyoruz. Bu işe Almanya, İngiltere, İtalya herkes başlıyor. Biz de Göksal Gümüşdağ ile görüştük, bugün bu sürece başladık. Video hakem sisteminin sezon başına yetişmesi imkansız. Ocak ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Türk futboluna hayırlı olsun. Sezon başına yetişmesi imkansız çünkü eğitimleri uzun sürüyor. Almanya falan 1 sene hazırlandı buna. Yeni bırakmış hakemlerden de video hakem sisteminde yararlanabiliriz."

Yıldırım Demirören: Video hakem sistemine Ocakta geçiyoruz


Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, "1 yıldır Video hakem konusunda talebimiz vardı. Düşme veya şampiyonluğu etkileyecek bir ortamda bu uygulamadan uzak kalamayız. Serie A'daki tüm çalışmalara Yusuf Namoğlu da katıldı. Ocak ayında inşallah başlarız." şeklinde konuştu.

Yıldırım Demirören: Video hakem sistemine Ocakta geçiyoruz

Başakşehir'in alt yapı takımları arasında 11.00'de başlayan maçta hakemler Video Yardımcı Hakem Sistemi'ni bir müsabakada ilk kez uyguladı.

İLK VAR TESTİ YAPILDI
Medipol Başakşehir Kulübü'nün alt yapı takımları arasında saat 11.00'de başlayan maçta hakemler Video Yardımcı Hakem Sistemi'ni bir müsabakada ilk kez uyguladı.

Türkiye'deki ilk VAR testini, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK üyeleri ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da izledi. Sistemin donatıldığı minibüsün içinde bulunan teknik elemanlar her kamera açısından kayıt alıp, tekrar izleme imkanı buluyor. Tartışmalı pozisyonlar için stad içinde hakemlerle kontakt sağlanıyor. Sistem ile ilgili MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!