Wayne Rooney veda ediyor

Güncelleme Tarihi:

Wayne Rooney veda ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 10:13

İngiltere Milli Takımı’nın en golcü oyuncusu olan Wayne Rooney, Perşembe günü oynanacak hazırlık karşılaşmasında son kez milli formayı giyecek.

Haberin Devamı

Manchester United’ın efsane oyuncularından ve şu anda DC United forması giyen Wayne Rooney, İngiltere Milli Takımı ile son kez maça çıkıyor. En son Kasım 2016’da milli takıma çağrılan 33 yaşındaki golcü futbolcu, Perşembe günü ABD ile oynanacak hazırlık karşılaşmasında 120’nci maçına çıkarak bir kariyer rekoru kıracak.

Attığı 53 golle İngiltere Milli Takımı’nda tüm zamanların en golcü oyuncu unvanını da elinde bulunduran yıldız futbolcu, “Bu maça çıkıp eski takım arkadaşlarımı görmek, Gareth ve ekibini görmek ve tabii ki Wembley’de son kez maça çıkmak unutulmaz bir an olacak” açıklamasında bulundu.

Rooney, ilk kez milli takıma çağrıldığında 17 yaşındaydı ve milli takım formasını giyen en genç oyuncu oldu. Euro 2004’te Makedonya’ya karşı attığı gol, milli takım formasıyla gol atan en genç futbolcu unvanını da yine ona kazandırdı.

Haberin Devamı

Temmuz ayında MLS ekiplerinden DC United’a transfer olan tecrübeli golcü, ilk sezonunda takımı ligin son sıralarından play-off’lara kadar taşımayı başardı.

ABD maçının Rooney’e veda maçı olma sürecini organize eden İngiltere Futbol Federasyonu’na teşekkür eden Rooney, “Federasyonun bu maçı bana adamış olması benim için büyük bir onur. Aynı zamanda maçtan elde edilecek gelirler, vakfım aracılığıyla kimsesiz çocuklara bağışlanacak ki bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.” (FOUR FOUR TWO)

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!