Volkan Ömeroğlu: Dövüş sporlarına daha fazla önem vermeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Volkan Ömeroğlu: Dövüş sporlarına daha fazla önem vermeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2023 17:18

Kick Boks ve Muay Thai sporcusu Volkan Ömeroğlu, 2017 yılında Profesyonel K1 Kick Boks şampiyonu oldu. Uzun yıllardır Kick Boks ve Muay Thai yaptığını belirten Ömeroğlu, dövüş sporları ve kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’de dövüş sporlarının azımsanmayacak derece ilerlediğini ancak daha da fazla önem verilmesi gerektiğini belirten Volkan Ömeroğlu, “Dövüş ve savunma sporları, ülkemizde azımsanamayacak düzeyde ilerlerdi. Bununla birlikte dövüş sporlarına daha fazla önem vermeliyiz. Özellikle çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimi açısından, komplike içeriğe sahip olan Muay Thai ve Kick Boks gibi sporlara teşvik oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.

“22 Yıldır Kick Boks ve Muay Thai yapıyorum”

Uzun yıllardır dövüş sporlarıyla uğraştığını, şimdi de antrenör genç sporculara katkı sağladığını söyleyen Ömeroğlu, “22 yıldır Kick Boks ve Muay Thai yapıyorum. Sporcu olarak başladığım kariyerimi antrenör olarak sürdürüyorum. Kariyerim boyunca birçok başarı elde ettim. Benim için gençlerin gelişmesi ve bu tarz sporlara olan ilgisini artırmaya yönelik çalışmalar çok daha değerli. Genç kuşaklara savunma ve dövüş sporlarının önemine dair tecrübelerimi aktarırken kendimi çok mutlu hissediyorum. Şimdiye dek 2 binden fazla dövüş sporcusunun lisans almasına katkı sağladım ve milli takıma birçok sporcu yetiştirdim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“Kariyerimde birçok dönüm noktası var”

Kariyerinde birçok dönüm noktası yaşadığını sözlerine ekleyen Volkan Ömeroğlu, “Kariyerimde birçok dönüm noktası var. Fakat kulüp başkanımız Nurhan Irmak’la birlikte kurmuş olduğumuz Irmak Club, gerçek anlamıyla kariyerimde özel bir yere sahip. 2013 yılında kurduk ve o günden bugüne dek birçok sporcunun yetiştirilmesinde, milli takıma kazandırılmasında rol oynadık. Son dönemde de uluslararası organizasyonların uğrak noktası haline geldik. Ülkemizi çok iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bu doğrultuda kulübümüz kurulduğu ilk günden itibaren birçok şampiyonaya ev sahipliği yaptı. Dünyanın farklı noktalarından sporcular burada müsabakalara çıktı. Burada birçok sporcumuzun gelişimini gördük. Bizim için oldukça değerli. O yüzden şimdi kariyerime dönüp baktığımda en az elde ettiğim başlarılar kadar kurumsallaşma adımları atmamızın önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!