Vedat Muriqi'den Yusuf Demir açıklaması! "Adam Türk oğlu Türk"

Güncelleme Tarihi:

Vedat Muriqiden Yusuf Demir açıklaması Adam Türk oğlu Türk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2022 07:00

Vedat Muriqi, bu sezona kadar F.Bahçe’de yerinin dolmamasını nedenini açıklarken milli golcüyü övdü.

Haberin Devamı

Mallorca’da forma giyen Vedat Muriqi bu sezona kadar yerini doldurmakta zorlanan eski takımı Fenerbahçe’nin golcüleri ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. L1Üçgen Youtube Kanalı’na konuk olan Kosovalı golcü yerinin doldurulamaması ile ilgili olarak şunları söyledi:

FENERBAHÇE’DE TAKIMA ALIŞMAK GOL YÜKÜNÜ ÇEKMEK ONURDU

“Fenerbahçe’de ilk senemde takıma bu kadar alışmak, takımın gol yükünü çekmek bir onurdu. Daha fazla atabilirdim ama şöyle bir durum var, golden ziyade Fenerbahçe forveti sorumluluk daha fazla almalı. Gol oranında bitiriciliği daha kaliteli ve yüksek olmalı. Zaten öyle şampiyonluk geliyor.

ATAMASAM DA KAZANMAK iÇiN ÇOK MÜCADELE EDiYORDUM

Mesela benim bazen gol atamadığım karşılaşmalar oluyordu ancak tabiri caizse yataktan kalkamıyordum çünkü çok koşuyordum mücadele ediyorduk gol yemeyelim maçı kazanalım diye. Taraftar onu bile görüyorlardı bu aslında çok güzel bir şey.

Haberin Devamı

SERDAR SAKiN, ÖZGÜVENi YÜKSEK DAHA FARKLI GOLLER ATABiLiYOR

Benden sonra gelen forvetlerin aslında o ufak mücadele tarzında eksik kaldığını düşünüyorum ki bence Serdar Dursun bitiricilikte benden daha yüksek. Bunu da buradan söylüyorum. Bu benim şahsi fikrim. Onun bitiriciliği, ceza alanında sakinliği biraz daha farklı ve yüksek. Ceza alanında özgüveni daha yüksek, daha farklı goller de atabiliyor o yüzden.”

YUSUF, TÜRK OĞLU TÜRK

Yabancı statüsünde olduğu için ‘3 Büyükler’ce düşünülmemiş olabileceğini belirten Muriqi, Galatasaraylı Yusuf Demir için de çarpıcı açıklamalar yaptı: “Benim için Yusuf Demir olayı çok saçma geliyor. Adam Türk oğlu Türk, Avusturya da doğması, Avusturya Milli Takımı’nda oynaması bence bir sorun teşkil etmiyor. Havaalanında İngilizce soru sordular; “Abi ben Türk’üm, Türkçe soru sorabilirsin” dedi. Bunu diyen adamın yabancı statüde oynaması saçma. Bana göre Türk pasaportu olan herkes Türk statüsünde forma giyebilir.”

FiZiK OLARAK SÜPER LiG LA LiGA’DAN ÜSTÜN AMA...

Serie A, La Liga ve Süper Lig, 3 farklı lig ama ben başına İtalya’yı koyarım. 20 takım var ve en kötü futbol oynayan takım bile seni saha içinde döndürmüyor, tabiri caizse ağzına basıyor. İtalya’da inanılmaz kalite farkı varmış İspanya’ya göre. İspanya biraz daha teknik topla oynayalım kafasında. Şahsi fikrim Türkiye, La Liga’nın üstünde fiziksel anlamda ama tabii ki eksileri çok. Çünkü La Liga’da top daha çok oynanıyor, Türkiye ligi oyunda daha az kalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!