UEFA AVRUPA LİGİ FİNALİ 2023 | Sevilla Roma maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Final maçı şifresiz kanalda mı?

Güncelleme Tarihi:

UEFA AVRUPA LİGİ FİNALİ 2023 | Sevilla Roma maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak Final maçı şifresiz kanalda mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2023 14:44

UEFA Avrupa Ligi finalinde rakiplerini bir bir eleyen Sevilla ve Roma karşı karşıya gelecek. Avrupa futbolunun kulüp bazında en önemli ikinci kupasını kazanmak isteyen Sevilla ve Roma kozlarını paylaşacak. Final mücadelesi Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yer alan Puskas Arena'da oynanacak. Sevilla UEFA Avrupa Kupasını en fazla kazanan kulüplerden birisi olarak dikkat çekiyor. Daha önce 6 kere final mücadelesine çıkan İspanyol temsilcisi rakiplerine hiç kaybetmedi. Jose Mourinho yönetiminde kupaya ulaşmak isteyen Roma ise galibiyet hesapları yapıyor. Peki UEFA Avrupa Ligi finali Sevilla Roma maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanaldan canlı yayınlanacak?

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Kupasını müzesine götürmek isteyen iki önemli takım finalde karşı karşıya geliyor. UEFA Avrupa Kupasını ile özdeşleşen Sevilla Şampiyonlar Ligi’nde 5 puan toplayarak grubunu 3 tamamladı ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam etti. Play-off karşılaşmasında önce PSV Eindhoven'ı kupanın dışına iten Sevilla ardından son 16 turunda temsilcimiz Fenerbahçe’yi elemişti. İtalyan temsilcisi Roma ise RB Salzburg, Real Sociedad ve Bayer Leverkusen'i mağlup ederek finale uzandı. Sevilla karşılaşması öncesinde Roma’da Teknik Direktörü Jose Mourinho final istatistikleriyle göz dolduruyor. Portekizli teknik adam daha önce Avrupa kupalarında 4 farklı takımla şampiyonluk yaşadı. Peki Sevilla Roma maçı hangi kanalda, şifresiz mi yayınlanacak? İşte, karşılaşmaya ilişkin bilgiler…

Haberin Devamı

SEVİLLA ROMA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

İspanya kulübü Sevilla ile İtalya'nın Roma takımları arasında oynanacak final mücadelesi 31 Mayıs Çarşamba günü TSİ 22.00'de başlayacak Sevilla - Roma maçı TV8 ve Exxen'den canlı yayınlanacak.

ANTHONY TAYLOR YÖNETECEK

Sevilla - Roma arasında oynanacak finali İngiliz hakem Anthony Taylor düdük çalacak. Taylor'un yardımcılıklarını Gary Beswick ve Adam Nunn yapacak

Geçen sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde zafere ulaşan Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetimindeki Roma ise 32 yıl sonra bir kez daha finale yükseldiği UEFA Avrupa Ligi'nde ilk şampiyonluğu hedefliyor.

SEVİLLA 7. KUPA İÇİN MÜCADELE EDECEK

İspanyol takımı Sevilla daha önce UEFA Avrupa Kupasını 6. kez müzesine götürme başarısını gösterdi. Roma karşısında ise 7. kupayı almak için kozlarını paylaşacak. Sevilla Kupada 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarında mutlu sona ulaşan Sevilla, 7. şampiyonluğu için mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!