Türkiye - Gürcistan maçında 1 değil, 2 kural hatası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye - Gürcistan maçında 1 değil, 2 kural hatası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 07:00

Gürcistan’a ikinci uzatma sonunda 88-83 mağlup olan A Milli Takımımız, karşılaşmadan sonra FIBA’ya kural hatası itirazında bulundu. Eski FIBA hakemi Necip Kapanlı, karşılaşmada 1 değil, 2 kural hatasını yapıldığı değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Millilerin itiraz gerekçesi; Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze’nin tartışma yaşadığı pozisyonda maç saatinin tam 22 saniye durdurulmaması.

1 DEĞİL 2 KURAL HATASI YAPILDI

Maçın daha önceki bölümünde sportmenlik dışı faulü olan Furkan Korkmaz ile Gürcistan’dan Duda Sanadze’ye karşılıklı teknik faul verildi.

Kurallar gereği Furkan bir sportmenlik dışı, bir teknik faul aldığı için diskalifiye edilmiş oldu. Hakemler daha sonra gerginlik sürünce iki oyuncuya da diskalifiye edici faul kararı gösterdiler. 

Furkan zaten daha önce atılmış olduğu için, yani bu maç için oyuncu sıfatını kaybettiği için diskalifiye edici karar verilemezdi. Ancak hakkında rapor yazılabilirdi.

Buna karşılık Sanadze hâlâ oyuncu olduğu için diskalifiye edici faul sayı kâğıdında onun hanesine yazıldı (Cezası 2 atış + topu oyuna sokma hakkı).

Haberin Devamı

Bu pozisyonun başında Furkan turnike atarken Sanadze’ye çalınan faulden dolayı 2 serbest atışla birlikte oyunun 4 serbest atış kullanmamız ve kenardan oyuna sokmamızla devam etmesi gerekiyordu. 

Hakemler ise Furkan’ın yerine oyuna giren Buğrahan’a 2 atış yaptırıp maçı devam ettirdi.

Furkan-Sanadze gerginliği sırasında sürenin 22 saniye durdurulmaması da Türkiye-Gürcistan maçında yaşanan bir başka kural hatası.

BAKMADAN GEÇME!