12 Dev Adam, Gürcistan'a uzatmada kaybetti! Maç sonucuna itiraz kararı...

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adam, Gürcistana uzatmada kaybetti Maç sonucuna itiraz kararı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 12:09

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı, iki kez uzatmaya giden maçta Gürcistan'a 88-83 mağlup oldu. Milli Takımımız, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin tartışma yaşadığı pozisyonda maç saati devam ettiği için maç sonucuna itiraz etti.

Haberin Devamı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu üçüncü maçında ev sahibi Gürcistan’a iki uzatma sonunda 88-83’lük skorla mağlup oldu.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu üçüncü maçında Tiflis Arena'da ev sahibi Gürcistan ile mücadele etti. Ay-yıldızlılar müsabakaya Shane Larkin, Buğrahan Tuncer, Cedi Osman, Ercan Osmani ve Alperen Şengün beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını milliler 36-33 geride kapatırken, normal süre 68-68, 1. uzatma ise 75-75 eşitlikle tamamlandı.

A Milli Takımda Alperen Şengün 21, Sertaç Şanlı 15 ve Cedi Osman 13 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Gürcistan’da ise Alexander Mamukelashvili 20 sayıyla oynadı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, A Grubu'nda dördüncü maçında 6 Eylül Salı günü TSİ 14.30’da Belçika ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

FURKAN KORKMAZ DİSKALİFİYE OLDU

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze arasında tartışma çıktı.

Birbirinin üzerine yürüyen iki oyuncuyu takım arkadaşları güçlükle ayırdı.

Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze arasında yaşanan gerilimin ardından her iki oyuncu da diskalifiye edildi.

ERGİN ATAMAN İHRAÇ EDİLDİ

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Cedi Osman'a çıkan sportmenlik dışı faul sonrasında yaptığı itiraz nedeniyle oyundan ihraç edildi.

İTİRAZ KARARI

NTV'nin haberine göre; Milli Takımımız, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin tartışma yaşadığı pozisyonda maç saati devam ettiği için maç sonucuna itiraz etti. Furkan Korkmaz ile Sanadze'nin diskalifiye edildiği pozisyonda maç saati 4.48 kala durdurulmadı. Oyuna 4.26 dakika kaladan devam edildi.

Maç sonrası Milli Takımımız, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin diskalifiye edildiği pozisyonda maç saati durmadığı için sonuca resmen itiraz etti.

İLK 2 MAÇI KAZANDIK

A Milli Erkek Basketbol Takımı, A Grubu'nun ilk maçında Karadağ'ı 72-68, ikinci maçta ise Bulgaristan'ı 101-87 mağlup etti.

EUROBASKET 2022 A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIM KADROSU

FIBA EuroBasket 2022’de mücadele edecek olan A Erkek Milli Takımının 12 kişilik kadrosu şu şekilde; Alperen Şengün, Buğrahan Tuncer, Cedi Osman, Ercan Osmani, Furkan Korkmaz, Melih Mahmutoğlu, Onuralp Bitim, Sadık Emir Kabaca, Sertaç Şanlı, Shane Larkin, Şehmus Hazer, Yiğitcan Saybir.

Haberin Devamı

İkinci uzatma sonucu: Türkiye 83-88 Gürcistan

Uzatma sonucu: Türkiye 75-75 Gürcistan

Dördüncü çeyrek sonucu: Türkiye 68-68 Gürcistan

Üçüncü çeyrek sonucu: Türkiye 49-53 Gürcistan

İkinci çeyrek sonucu: Türkiye 33-36 Gürcistan

İlk çeyrek sonucu: Türkiye 25-19 Gürcistan

TÜRKİYE'NİN MAÇ PROGRAMI

A Milli Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası A Grubu'ndaki maç programı TSİ şöyle:

6 Eylül Salı:

14.30 Belçika-Türkiye

7 Eylül Çarşamba:

14.30 Türkiye-İspanya

BAKMADAN GEÇME!