Türkiye - Galler maçında VAR skandalı! Milli Takım'ın golü iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye - Galler maçında VAR skandalı Milli Takımın golü iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 22:35

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Türkiye ile Galler arasında oynanan maçta VAR skandalı yaşandı. Milli Takımımız, 9. dakikada bulduğu gol için VAR'da ofsayt incelemesi uzun sürdü. Ofsayt çizgisi çekilemeyince VAR hakemi, orta hakemi pozisyonu incelemesi için monitöre davet etti. Pozisyonu izleyen İtalyan hakem Fabio Maresca, golümüzü iptal etti. İtalyan basını, VAR çizgisinin çekilmemesini teknolojik bir probleme bağladı.

Haberin Devamı

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu dördüncü maçında Galler'i konuk etti. Milliler, rakibini Umut Nayir ve Arda Güler'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

27 YIL SONRA SAMSUN'DA İLK MİLLİ MAÇ

Türkiye - Galler maçı, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda dolu tribünler önünde oynandı. A Milli Futbol Takımı, daha önce Samsun'da 1 karşılaşma oynadı. Milliler, 1 Mayıs 1996 tarihindeki özel maçta Ukrayna'yı 3-2 mağlup etmişti.

Türkiye - Galler maçında VAR skandalı Milli Takımın golü iptal edildi

KUNTZ'UN İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz, Letonya maçının ilk 11'inden iki değişiklikle Galler karşısına çıktı. Letonya maçında ilk kez ilk 11'de oynayan Arda Güler ve Umut Nayir, Galler maçına kulübede başladı. Arda Güler'in yerine Salih Özcan, Umut Nayir'in yerine ise Barış Alper Yılmaz 11'de şans buldu.

Haberin Devamı

Milli Takım'ın Galler maçı ilk 11'i şu şekilde: Mert, Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Hakan, Orkun, Salih Özcan, Cengiz, Kerem, Barış Alper.

Türkiye - Galler maçında VAR skandalı Milli Takımın golü iptal edildi

VAR SKANDALI! GOLÜ BULDUK AMA...

Milli Takımımız maça hızlı başladı. 9. dakikanın ilk saniyelerinde Orkun'un ara pasında Zeki Çelik sağdan ceza alanına girdi. İçeri çevirdiği topu Galler stoperi Mepham kendi kalesine yolladı. Milliler gole sevinirken kendi kalesini vuran Mepham ofsayt itirazı yaptı. Golü attığımızda kronometre 8.09'u gösteriyordu.

Takımlar, oyunun yeniden başlaması için yerlerini almışken maçın İtalyan hakemi Fabio Maresca, VAR ile görüştüğünü işaret etti. VAR'ın pozisyon incelemesi ve ofsayt pozisyonlarında yapıldığı gibi ofsayt çizgisini çekmesi için bekleyiş gereğinden uzun sürdü.

Orta hakem Fabio Maresca, kronometre 10:52'yi gösterirken pozisyonu ekrandan izleyeceğini işaret etti ve saha kenarındaki monitörün başına yöneldi.

Pozisyonu ekranda izleyen İtalyan hakem Maresca, kronometre 11:26'yı gösterirken golü iptal edip ofsaytı işaret etti.

Haberin Devamı

Golümüzün toplam VAR incelemesi 3 dakika 15 saniye sürdü.

Türkiye - Galler maçında VAR skandalı Milli Takımın golü iptal edildi

OFSAYT ÇİZGİSİ NEDEN ÇEKİLMEDİ?

VAR sistemi futbola girdiğinden bu yana ofsayt pozisyonlarını orta hakemin ekrandan izlediği görülmemişti. Normalde VAR ve AVAR, VAR odasındaki teknisyenin yardımıyla ofsayt çizgisini çeker ve pozisyonun ofsayt olup olmadığını orta hakeme bildirir.

İptal edilen golümüzde VAR çizgisi ekrana gelmedi.

İtalyan basınından Sky Sports Italia, maçın VAR hakemi Massimiliano Irrati ve AVAR Gianluca Aureliano'nun bu pozisyonda VAR çizgisi çekememesinin sebebinin teknolojik problem olduğunu yazdı.

Habere göre orta hakem Maresca, bu sebeple ekrana gidip pozisyonu izledi ve kararını bu şekilde verdi.

Haberin Devamı

Türkiye - Galler maçında VAR skandalı Milli Takımın golü iptal edildi

OFSAYT ÇİZGİSİ, DEVRE ARASINDA EKRANA VERİLDİ

İptal edilen gölümüzdeki ofsayt pozisyonu, ikinci yarı başlangıcı öncesinde ekrana geldi. TRT 1'de maçı anlatan Hünkar Mutlu'nun canlı yayında verdiği bilgilere göre VAR aracındaki teknik problem sebebiyle ofsayt çizgisi çizilemedi. Pilot kameradan ofsayt çizgisinin çekilebilmesinin ardından orta hakem Maresca her şeye rağmen pozisyonu izlemesi için ekrana davet edildi.

Türkiye - Galler maçında VAR skandalı Milli Takımın golü iptal edildi

BİR GOLÜMÜZ DAHA İPTAL EDİLDİ

Maç 0-0 devam ederken Umut Nayir ile 68. dakikada bulduğumuz gol de VAR'a takıldı. Umut Nayir'in attığı gol, elle oynama gerekçesiyle iptal edildi.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!