Türkiye Arda Güler'i bekliyor, Kenan Yıldız İtalya'yı sallıyor! Çok başka bir futbolcu geliyor...

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Arda Güleri bekliyor, Kenan Yıldız İtalyayı sallıyor Çok başka bir futbolcu geliyor...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 07:57

4 Mayıs 2005 doğumlu Kenan Yıldız, Juventus formasıyla parlıyor... Genç yıldız, dün geceki maçta yaptıklarıyla İtalya'da gündem oldu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

İtalya Kupası son 16 turunda Juventus ile Salernitana karşı karşıya geldi. Allianz Stadyumu'nda oynanan maçı 6-1 kazanan Juventus, adını çeyrek finale yazdırdı.

Konuk ekip, maçın ilk dakikasında Ikwuemesi'nin golüyle öne geçti ancak Juventus'un yanıtı gecikmedi. Siyah-beyazlılara farklı galibiyeti ve turu getiren golleri 12. dakikada Miretti, 35. dakikada Cambiaso, 54. dakikada Rugani, 75. dakikada Bronn (kendi kalesine) 88. dakikada Kenan Yıldız ve 90+1'de Timothy Weah kaydetti.

Türkiye Arda Güleri bekliyor, Kenan Yıldız İtalyayı sallıyor Çok başka bir futbolcu geliyor...

KENAN YILDIZ'DAN HARİKA GOL

Juventus'ta 66. dakikada oyuna giren Kenan Yıldız, 75. dakikada Bronn'un kendi kalesine attığı golde şutu çeken isim oldu. Kenan'ın şutunda kaleciden dönen top Bronn'a çarparak ağlara gitti.

Haberin Devamı

Milli yıldızımız, 88. dakikada sol çizgide altığı topu harika çalımlarla ceza alanına kadar taşıdı ve şık bir vuruşla ağları bulup yine adından söz ettirmeyi başardı.

İTALYA'DA GÜNDEM OLDU

İtalya'nın Juventus takımında forma giyen 18 yaşındaki milli futbolcumuz Kenan Yıldız, ligden sonra bu kez de kupa maçında attığı golle gündem oldu.

Kenan Yıldız'ın golü İtalya'nın futbol gündeminin bir numaralı maddesi olurken, sosyal medyada büyük kitleleri olan spor hesaplarının neredeyse tamamı bu muhteşem golü paylaştı.

Türkiye Arda Güleri bekliyor, Kenan Yıldız İtalyayı sallıyor Çok başka bir futbolcu geliyor...

HERKES ARDA GÜLER'İ KONUŞUYOR AMA...

Henüz 4 Mayıs 2005 doğumlu Kenan Yıldız, süratinin dışında güçlü fiziği ve bitiriciliği ile şimdiden Avrupa'nın diğer önde gelen kulüplerinin radarında. 

Arda Güler'in sahne almasını beklediğimiz şu günlerde performansıyla takdir toplayan genç futbolcunun Juventus ile 2027 yılına dek sözleşmesi bulunuyor.

Bayern Münih altyapısından Juventus alt yaş gruplarına katılan Yıldız'ın performansı, EURO 2024 öncesi kuşkusuz Vincenzo Montella'yı da sevindiriyor.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası'nda da boy gösterecek Kenan Yıldız, Arda Güler'le birlikte performansı en çok merak edilen isimlerin başında gelecek.

MİLLİ TAKIM'A KAZANDIRAN HOCALARI NE DİYOR?

21 yıl TFF'de milli takım antrenörü olarak görev yapan Güngör Şahinkaya Kenan'ın Milli Takım'a kazandırılma süreciyle ilgili şunları söylemişti:

"U-14 takımını oluşturmak için yurt dışında Türk asıllı oyuncuları takip ediyordum. Almanya'da kış aylarında tüm lig takımlarının katıldığı kapalı sahada turnuvalar yapılır. Bu turnuvayı yakından takip ettim. Orada bir oyuncu oynadığı harika oyunla dikkatimi çekti. Bu oyuncunun Kenan olduğunu öğrendim."

"Daha sonra eyaletler arasında yapılan Almanya Genç Milli Takımı seçmelerinde de Kenan'ı yakından izledim. O dönem kulübü olan B.Münih'e birçok kez davet yazısı gönderdim. Alman yetkililer davet yazılarına 'Okulu var. Ailesi izin vermiyor' diyerek olumsuz dönüş yaptı. Kenan ve ailesiyle iletişime geçmemi de engellediler. Ama Kenan'ı takip etmeyi asla bırakmadım. Bizim üst kategorideki yaş grubu antrenörlerine Kenan'ın dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledim. Bütün yaş grup antrenörlerimiz Kenan'ın oynadığı kulüplere milli maçlar için istek yazısı gönderdi. Daha sonraki süreçte Kenan kararını Türkiye'den yana kullandı"

Haberin Devamı

Dönemin U-17 Milli Takım Teknik Direktörü Soykan Başar ise o süreç için şu ifadeleri kullanıyor:

"Kenan'ı ilk kez Berlin'de bir turnuvada izledim. Kalitesiyle göz doldurdu. Bu turnuva sonrası Kenan'ın babası Engin Bey ile iletişime geçtim. Kendisi ile bir yemek yedik. Yemekte Engin Bey'e Kenan'ın milli takım kariyerinin nasıl olacağı yönünde detaylı bilgiler verdim. O yemekten sonra Engin Bey ile olan görüşmelerimiz devam etti. Hatta 14-15 yaşlarında Kenan ciddi bir sakatlık yaşamıştı. O dönem bile Engin Bey'i arayarak destek verdim."

"Bu iletişimler Kenan'ın milli takımı seçmesine neden oldu. İlk kez Ay-Yıldızlı formayı 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elit tur maçında Slovenya'ya karşı giydi. Bu maçta onu izlemek için Barcelona ve Juventus'un scout ekipleri tribündeydi. 1 gol, 1 asistlik performansı sonrası Juventus'a transfer oldu."

Haberin Devamı

"Ardından Almanya'nın Kenan'a yaptığı baskı daha yüksek oldu. Kenan Yıldız en başından beri milli takım kadrosu içerisinde çok iyi bir aile ortamı olduğunu dile getirdi. Bu kararı ortaya çıkaran da aile ortamının etkisiydi."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!