Trabzonspor'da zirve yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda zirve yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2023 15:00

Bordo-mavililerde Abdullah Avcı, zirve yürüyüşünü başlatmak için savunma güvenliğini artırmayı planlıyor. 

Haberin Devamı

Trabzonspor'da Nenad Bjelica'dan sonra Abdullah Avcı'nın göreve geçişiyle birlikte tablo değişti, yenilmeme serisi başladı. 

Süper Lig'e Nenad Bjelica önderliğinde istediği sonuçlarla başlayamayan Trabzonspor'da yaşanan teknik adam değişikliği ile birlikte oyuncu performansı, saha sonuçları lig tablosuna direkt etki etti.

Trabzonspor ilk 8 maçta 4 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 12 puan toplayıp ligde 7nci sıradayken Bjelicadan boşalan koltuğu devralan Abdullah Avcı, 4 haftada 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan toplayıp takımı 12nci haftada 4üncü sıraya taşıdı.

Bordo-mavili takımdaki ilk sezonunu da bu tabloyla geride bırakan Avcının takıma kazandırdığı istikrar taraftarı sevindirdi.

Bjelica döneminde başarıdan yana umutsuz olan taraftarlar, Avcı yönetimindeki takımın sergilediği performanstan umutlanarak zirve hesaplarını yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Trabzonsporda zirve yürüyüşü

.

ZİRVEYLE PUAN FARKI KAPANIYOR

Trabzonspor, Avcı döneminde topladığı puanlarla üst sıralara doğru adım adım tırmanırken, zirve ile puan farkını da azaltmaya başladı.

Avcı’nın gelişi sonrasında 4 büyükler arasında mağlup olmayan tek takım durumunda olan Trabzonspor, lige verilen milli ara sonrası karşılaşacağı Sivasspor maçına odaklanacak.

Maç kazanma alışkanlığını takıma aşılamaya çalışan Avcı, rakiplerin de performansına bağlı olarak devre arasına kadar çıkışı sürdürüp, önce Avrupa kupaları ardından şampiyonluk yarışına girmeyi hedefliyor.

Trabzonsporda zirve yürüyüşü

İLK HEDEF, SAVUNMA GÜVENLİĞİ

Hırvat hoca döneminde kalesini gole kapatamayan borda mavililer, 8 haftada kalesinde ki 9 gole engel olamamıştı.

Fırtına bu gollerin 5ini ilk 4 müsabakada yaşarken, Bjelica'nın son 4 haftasında kalesini 1 kez gole kapatabildi.

Avcı ile çıkılan 4 maçta 2 kez kalesinde gol görmeyen bordo mavililer, diğer 2 müsabakada ise filelerinde 2si penaltı olmak üzere toplam da 3 gol gördü.

Haberin Devamı

Teknik adam değişimiyle 4 haftalık yenilmezlik serisine başlayan bordo-mavililerde Avcı, savunmayı güçlendirerek gelecek müsabakalarda rakibe gol kazandırmamayı planlıyor.

Bireysel hatalar nedeniyle savunmada görev alan oyuncuları uyaran Avcı, milli ara dönüşünde oynanacak müsabakalarda mevkilerde rotasyona gidip savunma güvenliğini artırmayı planlıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!