Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Uğurcan Çakır sözleri: Avrupa’ya gitmek isterse kolaylık sağlarız

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğandan Uğurcan Çakır sözleri: Avrupa’ya gitmek isterse kolaylık sağlarız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2023 07:00

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan dün İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. “Trabzonspor’un yıllık geliri, 615 milyon TL, yıllık gideri 800 milyon TL. Bunun içinde takım gideri ve personel maaşları yok. 1 milyara yakın bir açık var” diyen Doğan daha sonra Yıldız Holding ile 50 milyon TL karşılığında 3 yıllık reklam anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan mevcut gelirlerle hiçbir takımın mücadelesini devam ettirmesinin mümkün olmadığını belirtirken dün kulübe önemli bir gelir sağlayan anlaşmayı bizzat açıkladı. İstanbul’da basın mensupları ile bir araya gelen Doğan “Trabzonspor’un yıllık geliri, 615 milyon TL, yıllık gideri 800 milyon TL. Bunun içinde takım gideri ve personel maaşları yok. 1 milyara yakın bir açık var” derken Yıldız Holding ile 50 milyon TL karşılığında 3 yıllık reklam anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

ANADOLU’YA YARDIM EDECEĞİZ

Bordo mavililerin başkanı “Geldiğim zaman mali tabloyu biliyordum. Biz bittik açıklaması yapmak durumunda değiliz. Trabzonspor her zaman bir çözüm bulabilir. Sıkıntılanmakla çözülmüyor, sistem dahilinde planlayarak çözüyoruz” dedi. Ertuğrul Doğan ayrıca “Anadolu kulüpleri çok ciddi sıkıntılar yaşamakta. Gelinen noktada Anadolu kulüplerine destek olacağız” açıklamasını yaptı. Karadeniz ekibinin başkanı yeni stat sponsorunu da yaklaşık bir hafta, 10 güne açıklayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

LAHTİMİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Ertuğrul Doğan, gelecek sezon için ise “Trabzonspor isminin olduğu her yerde konu zirvedir. Trabzonspor bu yılki kadrosunu şampiyon olmak için kurmuş, hocasını da zirvede olmak için almıştır. Hocasıyla, oyuncusuyla, mücadelesiyle zirvede olmak için vardır” şeklinde konuştu. Fırtına’nın başkanı kampa katılmadığı için kadro dışı bırakılan Montasser Lahtimi için de “Lahtimi, Trabzon’a gelmedi. Noter tespiti yaptırdık. Ceza kestik. Kamp kadrosunun dışında bıraktık. Trabzon’a dönmek istemediğini söyledi” dedi.

BRUNO PETKOViC’DE iSTENEN RAKAMLAR BiZE UYGUN DEĞiL

· Bruno Petkovic: Görüşmelerimiz oldu. İstenilen rakamlar bize uygun değil. Verdiğimiz teklifi kabul ederse tekrar görüşmeye başlarız.

· Philip Zinckernagel: Hocamızın beğendiği bir oyuncu.

· Max, Gomez: Olympiakos’tan bize gelen bir teklif yok.

AVRUPA’DA BiR KULÜBE GiDERSE UĞURCAN’A KOLAYLIK SAĞLARIZ

Bakasetas ve Siopis’e yeni sözleşme tekliflerini ilettiklerini ifade eden Ertuğrul Doğan, Uğurcan Çakır için de “Türkiye’de bir kulübe satmam dedim, satmam da. Ancak Uğurcan gelip Avrupa’ya gitmek istediğini söylerse kendisine kolaylık sağlama konusunda söz verdik, sözümüzü de tutarız” dedi.

Haberin Devamı

‘HiÇBiR KULÜP iLE SORUN iSTEMiYORUZ AMA BU KONU TARTIŞMAYA KAPALIDIR’

Ertuğrul Doğan, Fenerbahçe dahil hiçbir kulüple sorun yaşamak istemediklerini belirterek, “Böyle bir şeyi isteyen kulüp olmaz. Biz böyle bir kulüp olmadık. 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur. Bu konu tartışmaya kapalıdır. Biz İstanbul’a geldiğimizde bizimle çok iyi ilgilendiler. Aynı şekilde onlar Trabzon’a geldiklerinde onları en iyi şekilde ağırladık. Bunları söylemeliyiz. Ancak bizim bir gerçeğimiz var. Onların da bir gerçeği var. Durum böyle” diye konuştu.

ARDA iLE BiZ DE GURUR DUYARIZ

“Arda Güler’i tebrik ederim. Çok genç, çok değerli ve çok beyefendi bir oyuncu. Kendisini kutluyorum. Hareketlerinden, her şeyinden belli. Ailesini böyle bir çocuk yetiştirdiği için tebrik etmek gerek. Buradan hocalarını da kutlamak gerek. Dünyanın en büyük kulüplerinden birine gider ve biz de onunla gurur duyarız.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!