Tottenham - Liverpool maçında skandal karar! Federasyon özür dileyip soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi:

Tottenham - Liverpool maçında skandal karar Federasyon özür dileyip soruşturma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 23:12

Premier Lig'in 7. haftasında Tottenham'ın evinde Liverpool'u 2-1 yendiği karşılaşmada konuk ekip aleyhine skandal bir hata yapıldı. Hata sonrası özür açıklamayı yapan İngiltere Hakem Kurulu, VAR ve AVAR hakemlerinin bu haftaki görevlerini iptal etti.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig'de üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Jürgen Klopp'un Liverpool'u, deplasmanda Tottenham'a 2-1 mağlup oldu.

Premier Lig'in 7. haftasında Tottenham ile Liverpool'un karşılaştığı maçın ilk yarısı, 36. dakikada Heung-min Son ve 45. dakikada Cody Gakpo'nun karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Joel Matip'in kendi kalesine attığı golle Tottenham, maçın uzatma dakikalarında 2-1 öne geçti ve karşılaşmadan galip ayrıldı.

Konuk ekip Liverpool'da 26. dakikada Curtis Jones, 69. dakikada ise Diogo Jota kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla Tottenham, 17 puana yükselirken Liverpool, 16 puanda kaldı.

LUİS DİAZ'IN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Liverpool, mücadelenin 34. dakikasında Luis Diaz ile bir gol bulurken ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Tottenham - Liverpool maçında skandal karar Federasyon özür dileyip soruşturma başlattı

ÖZÜR  AÇIKLAMASI GELDİ

İngiltere Hakem Kurulu, Tottenham-Liverpool maçının 34. dakikasında Luis Diaz'ın iptal edilen golünde verilen kararın yanlış olduğunu ve golün verilmesi gerektiğini açıkladı.

İngiltere Hakem Kurulu, hata nedeniyle Liverpool kulübünden özür diledi.

Yapılan açıklamada, "Tottenham-Liverpool maçında Luis Diaz'ın verilmeyen golü açık ve bariz bir şekilde hataydı. Golün VAR müdahalesi yoluyla verilmesi gerekirdi. Ancak VAR müdahale edemedi. PGMOL, hataya yol açan koşullar hakkında tam bir inceleme yapacak." ifadelerine yer verildi.

VAR, HAKEMİN GOLÜ VERDİĞİNİ SANMIŞ

ESPN'den Dale Johnson'ın haberine göre pozisyonun VAR incelemesi yapıldıktan sonra VAR hakemi, maçın hakemine 'İnceleme tamamlandı' dedi. VAR hakemi, golün verildiğini sandığı için ofsayt çizgisini ekrana vermeyip, kararın doğru olduğunu onaylamakla yetindi.

Ancak gol sonrası yardımcının bayrağı kalmış ve hakem golü vermemişti.

HAKEMLER BU HAFTAKİ GÖREVLERİNDEN ALINDI

Premier Lig Hakem Kurulu, Tottenham-Liverpool maçında VAR hakemi olarak görev alan Darren England ve AVAR olarak görev yapan Dan Cook'un bu hafta diğer maçlardaki görevlerinden alındığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!