TFF Başkanı Nihat Özdemir: Futbolumuzun sorunlarını çözeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2019 17:29

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfının toplantısı, Riva'da yapıldı. Toplantının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Toplantının ardından konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamaları şöyle:

"Kulüpler Birliği ile ilk toplantımızı yaptık. Futbolumuzun birçok sorunu var, göreve gelmemizin en önemli sebeplerinden biri bunları çözmektir. Ne gibi sorunlar olduğunu aramızda tartıştık. Görüşlerimiz aynıdır. Türk futbolunun marka değerini arttırmak üzere adımlar atmaya karar verdik."

”Gereken açıklama yapılacağı zaman anlaşmanın şartlarını da bildiririz. Aldığımız her kararın paylaşılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ana hedef marka değerini artırıp tribünlere daha fazla insan çekmek. Bunlar olduğu zaman her şey daha kolay sürdürülür. Bunlarla ilgili komisyonlar kuracağız. Her toplantıdan sonra ne gibi kararlar alacağımızı kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir: Futbolumuzun sorunlarını çözeceğiz

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman ise şöyle konuştu:

 ”Türk futbolunda yapılması gereken çok işler var. Bir toplantıyla dile getirilecek şeyler değil. Sadece başlangıcını yaptık. TFF ile Kulüpler Birliği’nin oluşturacağı komisyonlarla birçok konuya el atmamız gerektiğine mutabık kaldık. Dile getirmek çok kolay ama mesele bunları çözmek. Çözümle alakalı fikirler koymak da kolay ama işimiz çözmek. Tüm futbol adamları, kulüp başkanları olarak kulüpleri yönetmek kadar Türk futbolunu güzelleştirmek de işimizin bir parçası.

Arada yapılmış bir anlaşmamız var, sözlü bir ifade veya temenni değil. Anlaşmanın taahhütleri var, kulüpler buna göre sözleşme yapıyorlar. Aynı denizdeyiz. yayıncı kuruluşla da görüşeceğiz, hem bizim hem yayıncı kuruluşun hem Türk futbolunun menfaatlerine göre anlaşılacak.

Dövizdeki yükselişler, sponsorluk gelirlerinin TL olması ve oyuncu sözleşmelerinin dövizle olması zorlaştırıyor işimizi. Elimizden geleni yapacağız. Şu an bir çalışma olmadı.”

BAKMADAN GEÇME!