TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: 'Bizim her zaman önceliğimiz Türk hakemleridir'

Güncelleme Tarihi:

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bizim her zaman önceliğimiz Türk hakemleridir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2022 07:00

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'e yabancı hakem getirme kararının kamuoyunda yanlış yorumlandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı hakemlerin gelecek sezondan itibaren Tür kiye’de maç yönetebilmesine yönelik kararlarının bazı çevrelerce yanlış yorumlandığını belirterek, Türk hakemlere sonuna dek güvendiklerini söyledi. Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Bolu’da düzenlenen 2022- 23 Sezonu Yaz Semineri’nin açılış töreninde hakemlere seslenen Büyükekşi, şöyle konuştu:

ERASMUS MODELİ GİBİ

“Biz, prensip olarak yabancı hakem için değil, ihtiyaç olması durumunda VAR hakemi getirme kararı aldık. ERASMUS modeli gibi, nasıl öğrencilerde uluslararası değişim yapıyorsak, elit hakemlerimizi özellikle UEFA’ya kayıtlı ülkelerle değiştirmek için, yurt dışında gidip maç yönetmesi, yabancıların hakemlerin de ülkemizde maç yönetebilmesi yönünde bir uygulama kararını aldık. Bunun dışında bir kararımız kesinlikle mevcut değil. Biz sizlere sonuna kadar güveniyoruz.”

Haberin Devamı

HAKEMLERE ZAM MÜJDESİ

Başkan Büyükekşi, hakemlere bir de müjde vererek, ücretlerinde ciddi miktarda zam yaptıklarını duyurdu. Büyükekşi, “Yeni sezonla birlikte 2017 yılından beri yapılmayan ücret zamlarında çok önemli iyileştirmeler yaptık. VAR hakemlerine de maddi manevi desteği veriyoruz. VAR hakemliği de son derece cazip hale gelecek” dedi.

KLASMAN BELİRLEMEDE GEÇMİŞ DİKKATE ALINMAYACAK, HERKES SIFIR OLACAK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem klasmanlarını geçici bir süre dondurduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Önümüzde, Dünya Kupası finallerine kadar 14 haftalık bir süreç var. Sizlere eşit şans vermek için klasmanları dondurduk. Çünkü bazı hakemlerimizin geçtiğimiz yıl yeterince süre alamadığını gördük. Bir haksızlık olmaması için 14 Kasım’a kadar bir zaman var. Bu süre içinde hakem ve gözlemcilerimizin performansları son derece önemli. Herkes sıfır noktasından başlayacak. Herkes eşit. Geçtiğimiz performanslarını dikkate almayacağız. 14 haftalık performanslara göre 14 Kasım’ın sonunda alt klasman ve üst klasmanları tekrar belirleyeceğiz.

MAL BEYANINI VE YEMİN ETMEYİ SİZLERİ KORUMAK İÇİN İSTEDİK

Haberin Devamı

Hakemlerden mal beyanı istemelerinin ve ‘tarafsızlık’ yemini ettirmelerinin sebebini de açıklayan Büyükekşi, “Burada sakın hiçbir endişeye kapılmayın. Ben Eximbank Yönetim Kurulu üyesi oldum, gittim savcının huzurunda yemin ettim. Hiç de gocunmadım. Mal beyanı verdim. THY’de mal beyanı verdim, Eximbank’ta mal beyanı verdim. Türkiye İhracatçılar Meclisi yönetimine girdim mal beyanı verdim. Bugün biz bu şekilde yapmamızın sebebi özellikle sizleri korumamız için. Bu tip yeni uygulamaların kesinlikle sizler tarafından güvensizlik olarak algılanmaması lazım. Aksine tüm yaptığımız şeyler, sizlere olan güvenimizin göstergesidir” diye konuştu.

AYDIUNS'A PLAKET

Haberin Devamı

Yaş haddinden hakemliği sona eren Fırat Aydınus ve Orkun Aktaş ile Türkiye’de hakemliği bırakan Bahattin Duran ile Tarık Ongun’a, Büyükekşi tarafından plaket verildi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bizim her zaman önceliğimiz Türk hakemleridir

MHK BAŞKANI SABRİ ÇELİK: SÜPER LİG ATAMALARI HİBRİD SİSTEMLE YAPILACAK

MHK Başkanı Sabri Çelik, 2022-23 Yaz Semineri’nin açılışında yapıtğı konuşmada, hakemlikte yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Çelik, “Süper Lig atamalarını hibrid sistemle yapacağız. Yazılan ve test edilen bir uygulamayla üç ayrı havuzda toplanan yaklaşık 40 ayrı input ile atamalar otomatik olarak önümüze gelecek. MHK takdiri ancak zorunlu olursa devreye girecek. Sezon boyunca uygulayacağımız VAR çizgisi UEFA’nın çizgisiyle aynı olacaktır. FIFA’da yapılan uygulamaya benzer şekilde ayrı bir VAR kadrosu kuracağız. Ayrıca gerekli olduğunda diğer ülkelerden de VAR hakemleri devreye sokulacak” dedi.

Haberin Devamı

SÜPER LİG'DEN DÖRT BAŞKAN KATILDI

TFF, Bolu’da düzenlenen Yaz Hakem Semineri için tüm kulüplere davet gönderirken, Süper Lig’den sadece dört başkan (Ahmet Ağaoğlu-Trabzonspor, Murat Sancak-Adana Demirspor, Ecmel Sarıalioğlu-İstanbulspor, Faruk Koca-Ankaragücü) katıldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bizim her zaman önceliğimiz Türk hakemleridir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!