TFF 2. Lig’de mücadele eden Balıkesirspor’da şoke eden olay! Yemek yemeyi bile çok görüp saldırdılar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2023 07:00

Öfkeli taraftarlar, kendi takımlarının futbolcularının iftar için girdiği restoranı bastı. Bir grup Balıkesirspor taraftarı, yasak olmasına rağmen Uşak’a gidip Uşakspor tribününe girdi ve 2-0 kaybedilen maçtan sonra takım otobüsünü takip edip, Akhisar’da yemek molası verdikleri sırada saldırdı. Balıkesirspor Asbaşkanı Aydın, “Bu futbolcular bizim evlatlarımız. Futbolumuz nereye gidiyor!” diye isyan etti.

Haberin Devamı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta önceki gün, kümede kalma savaşındaki en önemli rakibi AFC Kablo Kanalları Uşakspor’a deplasmanda 2-0 mağlup olan Baynet Balıkesirspor’un futbolcuları ve teknik heyeti, kendi taraftarlarının saldırısına uğradı. Uşak İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kararıyla maça alınmamalarına rağmen deplasmana giden Balıkesirspor taraftarları, dönüş yolunda Akhisar’da mola veren takıma yemek yedikleri sırada saldırdı. Öfkeli taraftarlar ellerine geçen sandalye ve yemek tabaklarını fırlatırken futbolcular korku içinde restoranı terk edip takım otobüsüne kaçtı.

AYDIN: KÜME DÜŞME TEDİRGİNLİĞİ VAR

Olayın detaylarını Hürriyet’e anlatan Balıkesirspor Asbaşkanı Kemal Aydın, yaşadıkları üzüntüyü, “Biz tribünden gelen yöneticiyiz. Bu takımda forma giyen futbolcular bizim evlatlarımız. Futbolumuz nereye gidiyor?” sözleriyle dile getirdi. Transfer tahtası kapalı olduğu için 2 yıldır genç takım oyuncularıyla maçlara çıktıklarını belirten Aydın, şunları söyledi: “Takım düşme hattında olduğu için taraftarlarda zaten bir gerginlik vardı. Uşakspor maçına girmeleri yasak olmasına rağmen birkaç taraftarın bizim bilgimiz dışında Uşakspor tribününe girdiklerini ve hatta rakip taraftarlarla gerginlik yaşadıkları bilgisini aldık.

Haberin Devamı

GEREKLİ YERLERE ŞİKAYET ETTİK

Takım maçtan sonra, bazı futbolcuların oruçlu olması nedeniyle iftar vaktinde Akhisar’da bir restoranda mola vermiş. Onları takip eden bir grup kendini bilmez taraftar maalesef oyunculara, ‘Böyle önemli bir maçta hiçbir varlık gösteremiyorsunuz. Utanmadan bir de yemek mi yiyorsunuz!” diye sataşmış. Bazı futbolcular karşılık verince ellerine geçen tabakları yere fırlatıp, sandalyeleri masaya vurup parçalamışlar. Oyuncular hemen kaçıp takım otobüsüne sığınmışlar. Gerçekten çok üzgünüz. Bir insan kendi şehrini temsil eden oyunculara saldırır mı! Hepimizin morali çok bozuldu. Gerekli yerlere şikayetimizi yaptık.”

BALIKESiR’iN ADI BÖYLE OLAYLARLA ANILMAMALI

Kendi taraftarlarının saldırısına uğrayan Balıkesirsporlu futbolculardan Emirhan Çakır, hâlâ olayın şokunu yaşadığını belirterek, “Biz tam yemeğe oturduğumuz sırada, taraftar olup olmadığını bilmediğim bir şahıs bana sataştı. Ben de ‘Nerede yemek yiyip yemeyeceğimize sen mi karar vereceksin? Sana mı soracağız?’ diye karşılık verdim. Mağlup olduğumuz için biz de gergindik. Kim ister yenilmeyi! Yaşananlar nedeniyle çok üzgünüz. Ben de Balıkesirliyim. Başarılı olmayı herkesten çok ben isterim. Kentimizin adı böyle olaylarla anılmamalı” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!