TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu açıkladı: A Milli Takım'da oynamak istemiyor

Güncelleme Tarihi:

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu açıkladı: A Milli Takımda oynamak istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 18:52

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, NBA'de forma giyen Cedi Osman'ın A Milli Basketbol Takımı'nda oynamak istemediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, sponsorluk için düzenlenen basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Başkan Hidayet Türkoğlu, NBA'de San Antonio Spurs forması giyen Cedi Osman'ın A Milli Takım'da forma giymek istemediğini açıkladı.

"MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Cedi Osman'ın milli takımda oynamak istemediğini söyleyen Türkoğlu, "Bizim yanımıza gelip milli takımda oynamak istemediğini söyledi. Biz de o süreçten sonra kimseyi buraya zorla getirmeyiz. Hiçbir sakatlığı olmayıp milli takımda neden oynamak istemediklerini onlara sormak gerek." diye konuştu.

MİLLİ TAKIM FORMASI HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

Türkoğlu, yazın milli takıma gelmedikleri gerekçesiyle ligdeki Türk oyuncu statülerini kaybeden Larkin ve Wilbekin’le ilgili de şunları söyledi: “Tahkim Kurulu’nu milli formaya olan duyarlılığından dolayı kutlamak istiyorum. Milli forma her şeyin üstündedir. Wilbekin ve Larkin’in milli takıma yaklaşımlarından dolayı rahatsızlık duyduğumuzu ve bu süreci başlattığımızı herkesin bilmesini isteriz. Bundan sonra bir yabancı devşirirsek de bu olanlar bir emsal olacaktır. Bu olanın bizim için doğru olduğuna inanıyoruz.”

Haberin Devamı

"MiLLi TAKIMI REDDETMEDiM SADECE iZiN iSTEDiM"

Cedi Osman Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’na cevap verirken, Milli Takımı reddetmediğini söyledi. Cedi, “Son 6’sı NBA’de olmak üzere 10 yıldır üst düzey basketbol oynuyorum. Mental ve fiziksel yorgunluk sağlığımı etkilemeye başlamıştı. Haziranda yetkililerle görüşerek, bu dönemi dinlenerek ve rehabilite olarak geçirmek istediğimi söyleyip, Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndan izin istedim. Başkanımız da toplantıdaydı, konuya olumlu yaklaşıp, onay verdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!