Suudi Arabistan bizim bildiğimiz gibi değil

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan bizim bildiğimiz gibi değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2023 07:00

Araba kullanma özgürlüğü verilen kadınlar artık iş hayatının her alanında. Ülkenin her yanı inşaat. Dünyanın en büyük inşaat firmaları burada çalışıyor. Amaç; başkent Riyad’ı, Dubai’ye rakip olacak bir şehir haline getirmek.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Açıkçası, giderken hayal ettiğim ülke ile dönerken gördüğüm ülke arasında çok büyük farklar var:

· TRAFiK: Kadınlara araba kullanma özgürlüğü verildiği günden bu yana Riyad’da trafik sorunu baş göstermeye başlamış. Suudi Arabistan zengin bir ülke, bu kararla birlikte milyonlarca kadın araba sahip olup yollara dökülmüş. kadınlar artık her alanda var

· ÇALIŞMA HAYATI: Havaalanı polisinden mağazalara kadar hemen her yerde kadın çalışanlara rastlamak mümkün. Çalışma hayatının içinde yer almaya başlamışlar.

· KIYAFET: Açıkçası tüm kadınları tepeden tırnağa çarşaflı, sadece gözlerinin göründüğü peçelerle hayal ediyordum. Prens Salman’ın emri ile (İran’daki Devrim Muhafızları’nın muadili) Ahlak Polisi kaldırılmış. Evet peçeli kadınlar var. Ama baş örtüsünde sanki bir İran modası giderek yükseliyor Riyad sokaklarında. Kadınlar baş örtülerini takıyorlar ama saçlarının bir kısmını açıkta bırakanlar da var.

Haberin Devamı

ÜLKENiN HER YANI iNŞAAT

· iŞ HAYATI: Ülkenin her yanı inşaat. Dünyanın en büyük inşaat firmaları burada çalışıyor. Bugünlerde Dubai’ye rakip olacak yeni bir şehir inşaa ediyorlar.

· SPOR: İtalya ve İspanya Süper Kupa finalleri 5 yıl süre ile burada. Şimdi İngiltere ile anlaşmaya çalışıyorlar.

BURAYA GELiN BAKKAL DÜKKANI AÇIN 10 YILDA ZENGiN OLURSUNUZ!

Türkiye’de gündemin birinci sırasına oturan Süper Kupa Finali aynı etkiyi Suudi Arabistan’da yaratmadı. Pek çok Suudili yetkili ile konuştum. “Bizim bir Türkiye gündemimiz yok. Tam aksine yatırım yapılacak bir ülkemiz var. Buraya gelin bakkal dükkanı açın 10 yılda zengin olursunuz” diyorlar. Suudi basını da maçın iptal edildiğini ‘küçük haber’ olarak gördü. İtiraf etmeliyim ki, maça da ilgi çok yüksek değildi. 3-5 bin arası taraftar statta yerini almıştı. Onların çoğunluğunu da Suudi Arabistan’da çalışan/yaşayan ve Körfez ülkelerinden gelen Türkler oluşturuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!