Süper star Alperen tarihe geçti

Güncelleme Tarihi:

Süper star Alperen tarihe geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2024 07:00

NBA’de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, San Antonio Spurs karşısında 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokla tarihi performans sergiledi. Alperen, NBA starlarını aratmayan performansıyla birçok rekora imza attı.

Haberin Devamı

NBA’de dün oynanan maçta milli basketbolcumuz Alperen Şengün’ün formasını giydiği Houston Rockets, San Antonio Spurs’ü 114-101 mağlup etti. Mücadeleyi 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokla tamamlayan Alperen Şengün, oloğanüstü performansıyla birçok rekora da imza attı.

50 YILDA SADECE 5 KEZ

Bireysel olarak sayı ve top çalmada kariyer rekorunu kıran Alperen, NBA’de bir maçta 45+ sayı, 15+ ribaunt ve 5+ top çalma istatistiklerine imza atan 5. oyuncu oldu. Bu istatistik, top çalmanın kayıt altına alındığı 1973/74 sezonundan bu yana tutuluyor ve 21 yaşındaki milli basketbolcumuz, bunu başaran en genç oyuncu olarak kayıtlara geçti. Bu inanılmaz performansı daha önce Anthony Davis iki kez, Joel Embiid bir kez, James Harden bir kez ve John Drew bir kez sergiledi.

Haberin Devamı

MEHMET OKUR’U GEÇTİ

Maçı 45 sayıyla tamamlayan Alperen, Mehmet Okur’un 12 Ocak 2009’da Utah Jazz formasıyla Indiana Pacers’a 43 sayı atarak bir NBA maçında en çok sayı atan Türk basketbolcu unvanını da eline geçirmiş oldu. Alperen ayrıca Houston Rockets formasıyla Yao Ming’den bu yana 45 sayı barajına ulaşan ilk pivot oldu.

EN İYİ MAÇIMI OYNADIM

Alperen Şengün, maçın hemen ardından verdiği röportajda, “Sanırım en iyi maçımı oynadım. Savunmada da hücumda da iyiydim. Maçtan önce iyi hissediyordum. Bizim için çok iyi bir galibiyet oldu” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!