Sparta Prag cephesinin Galatasaray şaşkınlığı: 'Saygı göstermediler, acemiceydi, Icardi sahadan silindi'

Güncelleme Tarihi:

Sparta Prag cephesinin Galatasaray şaşkınlığı: Saygı göstermediler, acemiceydi, Icardi sahadan silindi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 14:31

UEFA Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Galatasaray, son 16 turu play-off ilk maçında İstanbul’da 3-2 yendiği Sparta Prag’a deplasmanda 4-1 mağlup olarak turnuvaya erken veda etti. Sparta Prag tarihinin en çok maça çıkan futbolcusu (326 maç) Jiri Novotny ile Çekyalı futbol muhabirleri, dün geceki karşılaşmayı Spor Arena’ya değerlendirdi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde istediği hedefe ulaşamayan ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Galatasaray, Avrupa’nın 2 numaralı kupasında da umduğunu bulamadı. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında Çekya’nın güçlü ekibi Sparta Prag’a 4-1 mağlup oldu ve kupa serüvenine veda etti. Çekya ekibinin golleri Angelo Preciado, Indrit Tuci, Lukas Haraslin ve Kuchta’dan gelirken, Galatasaray’ın Abdülkerim Bardakcı ile bulduğu gol tur için yeterli olmadı. Sparta Prag’ın efsanevi futbolcusu Jiri Novotny ile Çekyalı meslektaşlarımız, dün geceki rövanş mücadelesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

JİRİ NOVOTNY (ESKİ FUTBOLCU): “GALATASARAY’DAKİ YILDIZ İSİMLERİN BAŞARILI OLAMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”

Sparta Prag, top hakimiyetinin olduğu kombinasyon futbolu oynamaya çalışıyor. Teknik direktör Brian Priske, her maçta ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için oyuncularını nasıl motive edeceğini çok iyi biliyor. Brian Priske, bu yüzden çok başarılı bir teknik direktör. Bu maçta etkili olan oyuncular Angelo Preciado, Lukas Haraslin ve Jan Kuchta’ydı. Sparta Prag, mümkün olduğunca maçın kontrolünü elinde tutacak şekilde oynamaya çalıştı. Sparta Prag için rövanş maçı hiç de kolay değildi. Çünkü Galatasaray, mükemmel bir takıma sahipti ve bence Kaan Ayhan'ın kırmızı kart sonucu oyundan gönderilmesi Sparta Prag’ın maçı kazanmasına çok yardımcı oldu. Galatasaray'ın maçı kaybetmesi benim için sürpriz olmadı çünkü Sparta Prag, ilk maçta zaten Avrupa takımlarıyla rekabet edebilecek kapasitede olduğunu gösterdi ve evindeki maçta daha disiplinli davranarak bunu kanıtladı. Galatasaray, yıldız oyunculara sahipti ama bu yıldız isimlerin bu maçta başarılı olamadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sparta Prag cephesinin Galatasaray şaşkınlığı: Saygı göstermediler, acemiceydi, Icardi sahadan silindi

BART CERNIK (GAZETECİ-ISPORT.CZ): “SPARTA PRAG, İYİ PRES YAPTI VE DEFANSİF OLARAK DA ÇOK GÜÇLÜYDÜ”

Sparta Prag, harika bir futbol oynadı. Eksikler göz önüne alındığında, muhtemelen Avrupa'da oynadıkları en iyi maçtı. Sparta Prag, iyi pres yaptı ve defansif olarak da çok güçlüydü. Angelo Preciado, her iki maçta da gerçekten parladı. Preciado, Dünya Kupasında neden oynadığını herkese gösterdi ve en büyük fark O’ydu. Teknik direktör Brian Priske, ilk yarıda Lukas Haraslin'i ortada oynatarak biraz garip bir hamle yaptı ama işe yaramadı. Priske, ikinci yarıda ideal oyuncu değişiklikleri yaptığı için büyük övgüleri hak etti. O çok iyi bir teknik direktör ve ve kulübü tamamen farklı bir seviyeye getirdi.

Haberin Devamı

“ICARDİ, SAHADAN SİLİNDİ. BERKAN KUTLU, PRECİADO’YA KARŞI BERBAT BİR MAÇ ÇIKARDI”

İlk maçtan sonra Sparta Prag’ın turu geçebileceğinden oldukça emindim. Galatasaray'ın, deplasmanda o kadar da iyi olmadığını düşünüyorduk. Hiçbir şekilde kolay bir maç değildi ama yine de iki takımın şansı %50’ydi. Galatasaray'ın maçı bu şekilde oynaması beni şaşırttı. Bence Sparta Prag’ın kalitesine yeterince saygı göstermediler. İlk maçtaki skorda sadece bir gol öndeydiler ancak 1. dakikadan itibaren yaptıkları savunmayla çok acemice davrandılar. Bir play-off maçını bu şekilde oynayamazsınız. Orta saha oyuncuları çok fazla top kaybı yaptı. Kerem Demirbay ve Lucas Torreira'nın iyi bir maç çıkarmadığını düşünüyorum. İkisi de sürekli top kaybediyorlardı. Ayrıca Mauro Icardi, stoper Filip Panak'ın harika oyunuyla sahadan silindi. Icardi, sanırım oyunun gidişatından biraz rahatsızdı ve tutkuyla oynamadı. Ayrıca Berkan Kutlu, hızlı futbolcu Preciado'ya karşı berbat bir maç çıkardı.

Haberin Devamı

PAVEL STASTNY (GAZETECİ-DAİLY SPORT): “BRİAN PRİSKE, SPARTA PRAG’IN YÜKSELİŞİNDE KİLİT BİR FİGÜRDÜR”

Sparta Prag, teknik direktör Brian Prisk yönetiminde Avrupa futboluna uyum sağladığını gösterdi. Maçın büyük bölümünde yüksek tempoyu sürdürmeyi başardı. Fiziksel mücadelede iyiydi, yüksek pres yaptı ve hızlı geçişlerde tehlikeliydi. Sparta Prag’da çok önemli oyuncular var. Kaan Kairinen, hızlı paslarıyla etkiliydi. Preciado, son derece hızlı, hücumda güçlü ve savunmada istikrarlı bir futbol oynadı. Kanat oyuncusu Haraslín ise yaratıcı, üretken ve tehlikeliydi. Priske, hücum oyuncularının oyun tarzını da değiştirdi. Kuchta, klasik bir dokuz numara pozisyonunda oynamadı ve yaratıcı bir oyun sergiledi. Brian Priske, Sparta Prag’ın yükselişinde kilit bir figürdür. Kulübe farklı bir zihniyet getirdi. Oyuncular, kendi niteliklerine inanıyor ve aynı zamanda kararlılar. Bunun kanıtı olarak Galatasaray, Real Betis ve G.Rangers'a karşı cesurca oynadıkları maçları gösterebilirim.

Haberin Devamı

“KAAN AYHAN, MAÇIN EN BÜYÜK HATASINI YAPTI. MERTENS, DEVRE DIŞI BIRAKILDI”

Kimse bu kadar kolay bir maç beklemiyordu ama bu bir sürpriz değildi. Sparta Prag, Real Betis'i yendi ve Kopenhag ile eşit mücadelede bir maç oynadı. Bu Avrupa seviyesinde bir maç olduğu için kendilerine güveniyorlardı. Seyirci çok yardımcı oldu ve bu da önemli bir gelişmeydi. Önceden taraftarlar ve kulüp yönetimi arasında gerginlik vardı. Bu ortadan kalktı, Letna'da coşku ve Brian Priske'ye inanç vardı. Galatasaray'ın son derece bireysel kaliteye sahip oyuncuları var. Icardi, Kaan Ayhan, Zaha, Kerem Aktürkoğlu gibi isimler Sparta Prag’ın sahip olduğu oyunculardan daha iyi oyunculardı ancak Galatasaray’ın defansif oyunda büyük eksiklikleri vardı. Icardi, o kadar çalışkan değildi. Bence Galatasaray yeterince dengeli bir takım değil. Hücum oyuncuları, standartların üzerinde ancak savunma tarafında eksikliği vardı. Kaan Ayhan, maçın en büyük hatasını yaptı. Kırmızı karttan sonra Sparta Prag, öne geçeceklerine inandı. Bu kırmızı kart Sparta Prag’a yardımcı oldu. Ayrıca Mertens de en iyi oyununu oynamadı ve Sparta Prag’ın orta sahasındaki oyuncular onu devre dışı bıraktı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!