Son dakika: Trabzonspor, Marc Bartra ile 3 yıllık sözleşme imzaladı! İşte oyuncunun maliyeti

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Trabzonspor, Marc Bartra ile 3 yıllık sözleşme imzaladı İşte oyuncunun maliyeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 09:53

Yeni sezona Süper Lig'de şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma hedefleriyle çıkan Trabzonspor, stoper bölgesi için Marc Bartra transferinde mutlu sona ulaştı. İspanyol futbolcuyu özel uçakla Trabzon'a getiren bordo mavililer, yıldız savunmacıyla 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Öte yandan Visca'nın sakatlığının ardından Lahtimi ile anlaşan bordo mavililer genç oyuncuyu da Trabzon'a getirdi.

Haberin Devamı

Geçen sezonu şampiyon tamamlayan, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için Kopenhag ile play-off oynayacak olan Trabzonspor, Marc Bartra transferinde mutlu sona ulaştı.

Bartra, transferi bitirmek üzere İspanya'da olan başkan Ahmet Ağaoğlu ile birlikte saat 19.10 sularında Trabzon'a ayak bastı.

Trabzonspor, KAP'a yaptığı bildirimde oyuncunun bonservisi için 1 milyon 250 bin Euro ödeneceğini açıkladı. 

BONSERVİSİ 2 TAKSİTLE ÖDENECEK

KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Marc Bartra Aregall'ın Kulübümüze transferi konusunda, Real Betis Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Real Betis Kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak, 1.250.000.-EUR, 2 yıla yayılmış 2 taksit halinde ödenecektir." denildi.

SÖZLEŞME 3 YILLIK

Bordo mavililer, 3 yıllık sözleşme imzalandığını duyururken "Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; her bir sezon için garanti ücret olarak 1.500.000.-EUR ödenecektir. Ayrıca her bir sezon için şarta bağlı bonus olarak, toplamda en fazla 700.000.-EUR prim ödemesi yapılacaktır. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNAMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Tekrar Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Marc Bartra, "Trabzonspor gibi harika bir kulübe geldim. Trabzonspor'un hedeflerine katkıda bulunmak için buradayım. İnanılmaz motiveyim. Hem Borussia Dortmund hem Barcelona'da Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı bulmuştum. Tekrar Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı dört gözle bekliyorum." dedi.

Son dakika: Trabzonspor, Marc Bartra ile 3 yıllık sözleşme imzaladı İşte oyuncunun maliyeti

FASLI KANAT DA TRABZON'DA

Edin Visca'nın ardından hızla harekete geçen ve 21 yaşındaki Faslı kanat oyuncusuyla anlaşma sağlayan Trabzonspor, Mountassir Lahtimi'yi Trabzon'a getirdi.

UÇAK PAYLAŞIMI YAPILDI

Trabzonspor da "Trabzon yolcusu kalmasın, kalkışa geçiyoruz." şeklindeki sosyal medya paylaşımıyla transferin ateşini yakmıştı.

Haberin Devamı

Sonrasında Marc Bartra'nın uçaktan bir videosu paylaşıldı.

Son dakika: Trabzonspor, Marc Bartra ile 3 yıllık sözleşme imzaladı İşte oyuncunun maliyeti

Marc Bartra kimdir?

Futbola Espanyol altyapısında başlayan ve Barcelona altyapısına geçen Bartra, 2012 yılında A takıma yükseldi. 4 yıl boyunca A takımda forma giyen İspanyol stoper, 2016 yılında 8 milyon euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund'a, 2018 yılının başında ise 10.5 milyon euro karşılığında Real Betis'e transfer oldu.

31 yaşındaki Bartra'nın piyasa değeri 6 milyon euro.

Barcelona formasıyla 5 kez La Liga şampiyonluğu yaşayan Bartra, 2 kez Şampiyonlar Ligi, 1 kez UEFA Süper Kupa, 2 kez İspanya Kral Kupası ve 2 kez İspanya Süper Kupa zaferleri yaşadı. Borussia Dortmund ile Almanya Kupası kazanan Bartra, Real Betis ile de bir kez Kral Kupası kazanma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Profesyonel futbolculuk kariyerinde toplam 381 maça çıkan Bartra, 21 gol atıp 13 asist yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!