Son Dakika: Ozan Tufan Watford'a transfer oluyor! Küme düşmezlerse Fenerbahçe'nin kasasına girecek rakam, Aziz Yıldırım detayı

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Ozan Tufan Watforda transfer oluyor Küme düşmezlerse Fenerbahçenin kasasına girecek rakam, Aziz Yıldırım detayı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 07:29

Fenerbahçe'de dönem dönem tartışılsa da, son iki sezonda başarılı performanslar ortaya koyan Ozan Tufan'la yollar ayrılıyor. Vitor Pereira'nın bu sezon kadro planlamasında yer vermediği Ozan, kısa süre içerisinde İngiltere'ye giderek sağlık kontrolünden geçecek ve resmi sözleşmeyi imzalayacak. Ozan Tufan transferiyle eski başkan Aziz Yıldırım'ın 25 Haziran'da yaptığı basın toplantısındaki açıklamalar da akıllara geldi. İşte transferin mali detayları...

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Ozan Tufan dönemi resmen sona eriyor... Vitor Pereira ile birlikte beklediği süreleri alamayan Ozan Tufan, Premier Lig ekibi Watford'a transfer oluyor.

Fenerbahçe ile Watford kulübü, 26 yaşındaki oyuncunun kiralık transferi konusunda anlaştı. İngiliz ekibi, Fenerbahçe'ye kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro ödeyecek. Ayrıca anlaşmada yer alan maddeye göre, Watford'un ligde kalması halinde sene sonunda 7.5 milyon euro değerindeki zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek.

26 yaşındaki oyuncunun kısa süre içerisinde İngiltere'ye giderek resmi sözleşme imza atması bekleniyor.

ANTRENMANA KATILMADI

Transfer görüşmelerinde bulunan Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin son antrenmanına katılmamıştı.

Haberin Devamı

7 MİLYON EUROYA TRANSFER OLDU

Ozan Tufan, 12 Ağustos 2015'te 7 milyon euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu transferle Ozan yakın bir rakama Premier Lig ekibine satılmış olacak. 

"PREMİER LİG'DE OYNAMAK İSTİYORUM"

Ozan Tufan, A Milli Takım kampında yaptığı açıklamada Premier Lig'de oynamak istediğini bu sözlerle ifade etmişti.

"Tabii ki her futbolcunun hayali gibi benimki de yurt dışında kendimi gösterebilmek, oralarda ülkemi temsil edebilmek. Oynamak istediğim lig İngiltere Premier Lig. Orada kendimi görmek istiyorum. İnşallah bu da en kısa sürede gerçekleşir."

AZİZ YILDIRIM: OZAN TUFAN' SATACAKLAR

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 25 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında mevcut yönetime eleştiriler getirirken Ozan Tufan'ın bu sezon satılacağını açıklamıştı.

Yıldırım, "Şimdi Ozan Tufan'ı satacaklar. Gidip borcu kapatacaklar. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray'dan daha iyi durumdayız. Enkaz edebiyatı yapmayın! Sen bu parayı yedin... Sonra, 'bana borç bıraktılar' diyorsun."  sözleriyle Ali Koç yönetimine yüklenmişti.

EN FAZLA ASİST YAPTIĞI SEZON, 6 GOL...

Ozan Tufan, geçtiğimiz sezon Süper Lig kariyerinde en fazla asist yaptığı sezona ulaşmıştı. Sezonu 6 golle tamamlayan 26 yaşındaki futbolcu 8 asistlik bir performans göstermişti.

Haberin Devamı

Ozan Tufan'ın kariyer performansı

2012-13 Sezonu
6 maç - 1 gol

2013-14 Sezonu
14 maç -

2014-15 Sezonu
46 maç - 3 gol

2015-16 Sezonu
46 maç - 1 gol - 1 asist

2016-17 Sezonu
39 maç - 5 gol - 3 asist

2017-18 Sezonu
14 maç - 3 gol - 1 asist

2018-19 Sezonu
21 maç -

2019-20 Sezonu
34 maç - 6 gol - 5 asist

2020-21 Sezonu
40 maç - 6 gol - 8 asist

BAKMADAN GEÇME!