Son Dakika: Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek oldu! Sonuçların ardından ilk açıklama...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 18:44

Galatasaray Kulübünün olağan genel kurulunda oy sayımı tamamlanırken, Dursun Özbek sarı-kırmızılıların yeni başkanı oldu. Özbek, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda 2 bin 208 oya ulaşan Dursun Özbek, 2 bin 73 oy alan rakibi Eşref Hamamcıoğlunu geride bırakarak sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı oldu.

Galatasaray Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulu, Galatasaray Lisesinde gerçekleştirildi. Sandıkların saat 11.00de açılmasıyla oy kullanma işlemleri başlarken, saat 15.00te ise sandıklar kapandı ve oy verme işlemi sona erdi. İlk 3 sandıkta başkanlık yarışını önde götüren Dursun Özbek (Kırmızı Liste), 4üncü sandık itibarıyla birinciliği Eşref Hamamcıoğluna (Sarı Liste) bıraktı. 22nci sandığa kadar başkanlık yarışında Özbekin önünde yer alan Hamamcıoğlu, 22nci sandıkta Dursun Özbekin öne geçmesiyle rakibinin gerisine düştü. Son 2 sandıkta da üstünlüğü Hamamcıoğluna bırakmayan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün 103üncü dönem başkanlığına seçildi. Özbek bu seçim zaferiyle birlikte Galatasarayda ikinci kez başkanlık görevine gelmiş oldu.

23 Mayıs 2015te sarı-kırmızılı kulübün 36ncı başkanı olarak göreve gelen Dursun Özbek, 23 Ocak 2018de başkanlığı Mustafa Cengize bırakmıştı. Özbek, 4 yılın ardından tekrar Galatasaray başkanlığına seçildi.

Haberin Devamı

DUYGUSAL ANLAR

Galatasaray'da yeniden başkanlığa seçilen Dursun Özbek, sonuçların açıklanmasının ardından duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

DURSUN ÖZBEK: BİRLİK OLMANIN ZAMANI GELDİ

Sonuçların ardından açıklamalarda bulunan Dursun Özbek şu ifadeleri kullandı:

Yarın bambaşka bir gün. Yarın, hep birlikte olmanın zamanı geldi. Galatasaray'ı sevgi iklimini getirmeye çalışacağım arkadaşlarımla beraber. Hep beraber, artık barışmanın zamanı geldi.

YAŞASIN GALATASARAY

Bu seçimde kazanan, kaybeden diye bir şey yok. Galatasaray için sırt sırta vermeye hazır mısınız değerli kardeşlerim? Yaşasın Galatasaray. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene.

 

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

Haberin Devamı

EŞREF HAMAMCIOĞLU: 'HEP BERABER İZLEYECEĞİZ'

Diğer aday Eşref Hamamcıoğlu ise "Genel Kurulun kararıdır. Galatasaray beni uygun görmedi. Sayın Dursun Özbek'i uygun gördü. Sonuçlarını hep beraber izleyeceğiz. Dursun Bey bir çalışmaya başlasın o zaman bakarız." şeklinde konuştu.

DURSUN ÖZBEK’iN YÖNETiM KURULU

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekin yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor:

BAŞKAN: Dursun Özbek

YÖNETİM ASİL: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Ahmet Cemal Özgörkey, Mehmem İsmail Sarıkaya, Mehmet Saruhan Cıbara, Dikran Gülmezgil

YÖNETİM YEDEK: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

DENETİM ASİL: Ömer Çirkin, Fabrizio Casaretto, Ethem Baturalp Pamukçu

DENETİM YEDEK: Merve Deniz Örken, Hasan Can Külahçıoğlu, Canan Dilara Kızılyalın Uç

SİCİL ASİL: Mehmet Çağatay Altınlı, Kenan Altıntaş, Hayri Gürkan Eliçin, Okan Güngör, Özcan Karamahmutoğlu, Berat Uygur, Burçin Aslan

SİCİL YEDEK: Ozan Bingöl Yurtsever, Yağız Canbolat Eroğlu, Yakup Peker

DİSİPLİN ASİL: Hakkı Akil, Mithat Can Baydarol, Muharrem Remzi Tan, Hasan Mehmet Tirali, Aydın Önder, Ahmet Murat Canaydın, Ali Baran Öztürk

DİSİPLİN YEDEK: Ali Güray Kızılay, Nuri Bora Ebussuutoğlu, Sencer Seren, Günran Çalın, Ahmet Mert Gülşen

Haberin Devamı

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

TOPLAM OY SAYILARI

Dursun Özbek: 1935

Eşref Hamamcıoğlu: 1924

1. Sandık

Dursun Özbek: 97

Eşref Hamamcıoğlu: 76

2. Sandık

Dursun Özbek: 107

Eşref Hamamcıoğlu: 113

3. Sandık

Dursun Özbek: 92

Eşref Hamamcıoğlu: 98

4. Sandık

Dursun Özbek: 86

Eşref Hamamcıoğlu: 106

5. Sandık

Dursun Özbek: 63

Eşref Hamamcıoğlu: 122

6. Sandık

Dursun Özbek: 71

Eşref Hamamcıoğlu: 121

7. Sandık

Dursun Özbek: 80

Eşref Hamamcıoğlu: 95

8. Sandık

Dursun Özbek: 91

Eşref Hamamcıoğlu: 85 

9. Sandık

Dursun Özbek: 65

Eşref Hamamcıoğlu: 64

10. Sandık

Dursun Özbek: 74

Eşref Hamamcıoğlu: 93 

11. Sandık

Dursun Özbek: 81

Eşref Hamamcıoğlu: 70 

12. Sandık

Dursun Özbek: 84

Eşref Hamamcıoğlu: 98 

13. Sandık

Dursun Özbek: 87

Eşref Hamamcıoğlu: 87

14. Sandık

Dursun Özbek: 79

Eşref Hamamcıoğlu: 75

15. Sandık

Dursun Özbek: 92

Eşref Hamamcıoğlu: 60

16. Sandık

Dursun Özbek: 79

Eşref Hamamcıoğlu: 81

17. Sandık

Dursun Özbek: 82

Eşref Hamamcıoğlu: 74

18. Sandık

Dursun Özbek: 94

Eşref Hamamcıoğlu: 80

19. Sandık

Dursun Özbek: 103

Eşref Hamamcıoğlu: 92

20. Sandık

Dursun Özbek: 134

Eşref Hamamcıoğlu: 79

21. Sandık

Dursun Özbek: 100

Eşref Hamamcıoğlu: 79

22. Sandık

Dursun Özbek: 94

Eşref Hamamcıoğlu: 76

23. Sandık

Dursun Özbek: 94

Eşref Hamamcıoğlu: 76

24. Sandık

Dursun Özbek: 155

Eşref Hamamcıoğlu: 59

Haberin Devamı

GALATASARAY LİSESİ'NDE GÜN BOYU NELER YAŞANDI?

Spor Arena olarak Galatasaray Lisesi'nde gün boyunca yaşananları, açıklamaları anbean takip ettik.

10:00 | Başkan adayları Galatasaray Lisesi'ndeki yerini alarak birbirlerine başarı dileklerini bulundu.

10:08 | Toplantı salonunda kalabalık artmaya devam ediyor.

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

10:23 | BURAK ELMAS: ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN İKİ ADAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Galatasaray'ın mevcut başkanı Burak Elmas, toplantıda sözü alarak kısa bir konuşma yaptı.

Olağanüstü seçimli genel kurulumuza hoş geldiniz. Bizler bugün son genel kurulumuzu yapacağız. İlk olarak eşim, çocuklarıma ve ekip arkadaşlarıma sonuna kadar yanımda oldukları için teşekkür ediyorum. Bu zor günlerde sadece Galatasaray'ı düşünerek son ana kadar bizlerle olan ve gönlünü Galatasaray için ortaya koyan Galatasaraylılara teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız. Seçimlere katılan iki kıymetli başkan adayımıza ve ekiplerine başarılar diliyorum. Umarım bu önemli yolculukta başarılı olurlar ve bizleri sürdürülebilir başarılara taşırlar. Ellerini taşın altına koydukları için ikisine de teşekkür ediyorum.

BURAK ELMAS

10:27 | Galatasaray'ın seçimli olağanüstü genel kurulu divan kurulu başkanı Asena Dinçbaylı oldu.

10:49 | Sandık görevlileri belirlendi ve görev dağılımı yapıldı. Tüzükle ilgili bilgiler veriliyor.

10:50 | Divan Kurulu Başkanı Asena Dinçbaylı, başkan adaylarının zamandan kazanma adına konuşmaktan feragat ettiklerini açıkladı. Oy kullanımıyla ilgili detaylar açıklandıktan sonra oy kullanım işlemine geçilecek.

Haberin Devamı

11:00 | Sandıklar, sandık sorumlularının gözetiminde sınıflara götürüldü ve oy kullanım işlemi başladı.

11:13 | Eşref Hamamcıoğlu: Moralliyiz, motiveyiz. Bomba gibiyiz. Burası hepimize enerji veren bir yer. Seçim vesilesiyle dostlarımızı görüyoruz. Heyecanımız Galatasaray için Birazdan oyumu kullanacağım. Erken saat olmasına rağmen kalabalık güzel. Üyelerimiz de sorumluluk alacakları için heyecanlı. Yorgun değilim. Galatasaray için hayırlı bir seçim olsun.

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

11:15 | Adnan Öztürk: 12 yaşında buraya geldim. Çocukluğumuz burada geçmiş. Buraya gelince hala heyecanlanıyoruz. Kalabalık gayet güzel. Çok açık bir seçim. Bir taraf 'Ortam kötü, elimizdekilere sahip çıkalım' diyor. Birisi de 'Dimyat'a pirince gidelim' diyor. Ben de Eşref ağabeyin yanındayım. İlginç bir seçim olacak ama Galatasaray için iyi bir seçim olacak.

11:17 | Başkan adayı Dursun Özbek 2 numaralı sandıkta, listesindeki Metin Öztürk ise 1 numaralı sandıkta oylarını kullandı. Oyunu kullanan Dursun Özbek; "Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum. Sonunda Galatasaray kazanacaktır. Galatasaray'a hizmet için geliyoruz. Kim kazanırsa ona hayırlı olsun. Güzel günler yakında." diye konuştu.

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

11:18 | Mevcut başkan Burak Elmas 5 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

11:23 | Dursun Özbek'in yanında seçime giren Erden Timur: Henüz oy kullanmadım. Sıralar uzun. Katılımın yoğun olması güzel. Kime oy verirlerse versinler katılım olması güel. 25-30 milyonun sorumluluğu var üzerimizde. Herkesin bu demokrasi şölenine katılması güzel. Sonuç ne olursa olsun artık. Çabayı gösterdikten sonra sonucu beklememek lazım. İnsanın gönlü sonuç ister tabii ki. Herkes çok umutlu, bize 'kazandınız' diyorlar ama bilemiyoruz tabii ki. Mesele çabayı vermek. Kazanmak ya da kaybetmek önemli değil. Hem ülkemizde hem kulübümüzde evgiye ihtiyacımız var. Bir sürü iftira atıldı ama hiçbirine tepki vermedik. Dünyayı sadece sevgi kurtaracak, kimse umudunu kaybetmesin. Yanlışa tepki vermek ve tavır koymak da sevgiyi egemen kılmak içindir.

11:31 | Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu oyunu kullandı. "Önemli bir seçim süreci yaşıyoruz. Tarihi bir seçim. Galatasaraylı üyeler hür ve bağımsız bir Galatasaray için karar verecekler. Çok dğeerli birt konsorsiyumla yarışıyoruz. Bugüne kadar yarışımız Galatasaray'a yakışan bir şekilde devam etti. Umarım akşama kadar da böyle olur. Şu anda bize olan teveccüh yüksek gözüküyor. Umarım son sonunda da böyle olur."

12:02 | Galatasaray eski başkanı Faruk Süren: Heyecanlı değilim. Bence üzücü bir süre geçti 26 Mart'tan bugüne kadar. Bize yakışan şeyler olmadı ama ne yapalım seçime geldik. İki adayımız var. Galatasaray için hayırlı olsun. Kalabalık gözüküyor. Ne olacağını göreceğiz. Propagandalar sırasında gayrimenkul projeleri çok gördük ama sportif faaliyetlerin nasıl yürüyeceğini görmedik. İnşallah seçilen başkan bunları da açıklar.

12:10: Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, üyeleri lise girişinde karşılıyor. Diğer aday Dursun Özbek ve mevcut başkan Burak Elmas ile fotoğraf çektirmek isteyen üyelerin sayısı oldukça çok.

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

12:20 | Dursun Özbek'in listesinde başkan yardımcısı olan Metin Öztürk, Spor Arena'dan Uğur Yapıcı'ya; "%100 kazanacağız" açıklamasını yaptı.

12: 30 | Başkanlığının son gününü geçiren Burak Elmas, oy kullandıktan bir süre sonra ailesiyle birlikte Galatasaray Lisesi'nden ayrıldı.

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

13:27 | Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal: Daha önce de söyledim. İnsan hayatı gelişimden ibarettir. Başkanlık çok şerefli bir görev. Diğer arkadaşlarıma da nasip olması lazım bu görevin. Bizden daha iyi işler yapmaları içinm. Bizim elimizden gelen desteği vermesi daha doğru olur. Yeniden başkanlık gibi bir planım yok. Seçilecek yönetimlerin tercihleri çok önemli. Kuralların dışına çıkmayı sevmem ben, rahatsız olurum. Benim saygı duyduğum kurallara uyacak bir yönetime elimden gelen her türlü desteği veririm.

13:35 | Rezan Epözdemir: Bundan sonra Galatasaray'ın yeni dönem mottosu birlik, beraberlik, uzlaşma, bütünleşme, empati, birbirimizi anlayabilme olmalı. Uzlaşma kültürümüzü egemen kılarım. İki adaya da kıymetli yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum. Galatasaray kazansın.

13:40 | Dinçer Azaphan: Ben Galatasaray için varım. Seçim öncesinde iki başkan adayıyla da görüştüm. Stat sponsorluğu da dahil üzerime ne düşüyorsa şahsım ve şirketim olarak ben hazırım. Benim sponsorluklarım devam edecek.

13:49 | Galatasaray'ın eski futbolcularından Emre Aşık, Necati Ateş ve Suat Kaya da oy kullanmak için Galatasaray Lisesi'nde

14:02 | TRT Spor'a durumu değerlendiren Eşref Hamamcıoğlu: "%60-%40 öndeyiz gibi görünüyor şu an için." dedi.

14:10 | Abdurrahim Albayrak: Güzel bir gün, mutlu bir gün. Tüm Galatasaraylılar burada. İki başkan adayına teşekkür ederim. Zor dönemde ellerini, kellelerini taşın altına koydular. Galatasaray için hayırlısı neyse, o olsun. Kazanana destek olalım. Başka Galatasaray yok. Galatasaray'a sahip çıkacağız, zor günleri aşacağız.

14:15 | GS TV'de verilen bilgiye göre 14:15 itibarıyla başkanlık seçimine katılım 3 bin 653.

14:30 | Adnan Polat: Erden Timur’u çok uzun zamandır tanıyorum. Türkiye’de çok güzel işler yaptı. Dursun Özbek kazanırsa Erden Timur’un rahatlıkla projeleri yürütebileceğini düşünüyorum.

Son Dakika: Galatasarayın yeni başkanı Dursun Özbek oldu Sonuçların ardından ilk açıklama...

14:50 | An itibarıyla oy vermek için üye kartını alan kişi sayısı 4 bin 459.

15:00 |  Galatasaray başkanlık seçiminde oy verme işlemi sona erdi. Sandıklar salona gelmeye başladı. Sayım işlemine geçiliyor.

20:10 | Başkan adayı dursun Özbek, 20. sandığın sonucunun ardından salona geldi

BAŞKAN ADAYLARI SEÇİM ÖNCESİ NELER DEMİŞTİ?

ÖZBEK İÇİN KIRMIZI HAMAMCIOĞLU İÇİN SARI RENKTE PUSULA KULLANILDI

İki adayın yarışacağı seçimde eski başkan Dursun Özbek ile eski divan kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu başkanlık yarışı verecek. Genel kurul üyeleri Dursun Özbek için kırmızı, Eşref Hamamcıoğlu için de sarı renkte basılan oy pusulalarını kullanacak. Özbek 2015 yılında Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan ile girdiği yarışı rekor bir farkla kazanarak sarı kırmızılı kulübün 36. başkanı olurken, 2018 Ocak’ta koltuğu Mustafa Cengiz’e devretmişti. Son seçimde de aday olan Hamamcıoğlu ise Burak Elmas’ın 1541 oyla başkan seçildiği genel kurulda 1500 delegenin desteğini almış ve sadece 41 oyluk farkla yarışı ikinci sırada tamamlamıştı.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!