Son Dakika: Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti!

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2021 19:18

Son Dakika Haberine göre Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Mustafa Cengiz, 71 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan Galatasaray eski başkanı, verdiği yaşam savaşını kaybetti ve Mustafa Cengiz hayata gözlerini yumdu. Mustafa Cengiz'in vefatı nedeniyle, başta Galatasaray'ın ezeli rakipleri olmak üzere birçok kesimden başsağlığı mesajı yayımlandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz, uzun süren rahatsızlığına yenik düştü ve 71 yaşında hayatını kaybetti. Sarı-kırmızılı camianın 3.5 yıl başkanlığını yapan Cengiz, kulübün 37. başkanı olarak tarihteki yerini almıştı.

Mustafa Cengiz, başkanlığının son 1 yıllık bölümünde ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmişti. 2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkan Mustafa Cengiz, beyninden ve midesinden bir dizi operasyon geçirmişti. Cengiz, bu süreçte uzun süre tedavi görse de tedavilerden beklenen yanıtı alamadı ve 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Sn. Mustafa Cengiz'i kaybettik. Başkanımıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

29 KASIM'DA DEFNEDİLECEK

Hayatını kaybeden Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz'in cenazesi, 29 Kasım Pazartesi (yarın) ikindi namazında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde kılınacak cenaze namazıyla kaldırılacak. Cengiz'in naaşı, Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

YENİ MALATYA MAÇINDA SAYGI DURUŞU

Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'in 14. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maç öncesi Cengiz'in vefat haber stat hoparlörlerinden duyuruldu.

Karşılaşma öncesi Mustafa Cengiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

FENERBAHÇE'DEN TAZİYE MESAJI

Sarı-kırmızılı kulübün ezeli rakibi Fenerbahçe, Mustafa Cengiz'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Fenerbahçe'nin mesajında, "Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanı Mustafa Cengiz’in hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; Cengiz ailesine, Galatasaray camiasına ve Türk futboluna başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun." ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika: Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

BAKAN KASAPOĞLU BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mustafa Cengiz için başsağlığı mesajı paylaştı.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu paylaşımında, "Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Sayın Mustafa Cengiz'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Daima beyefendi kişiliğiyle hatırlayacağım merhum Mustafa Cengiz’e Allah'tan rahmet; ailesine, Galatasaray ve Türk spor camiasına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti

BEŞİKTAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Galatasaray'ın bir diğer ezeli rakibi Beşiktaş da Mustafa Cengiz'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Beşiktaş'ın açıklamasında, "Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Mustafa Cengiz'in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mustafa Cengiz'e Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

Haberin Devamı

Son Dakika: Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti



TRABZONSPOR'DAN PAYLAŞIM GELDİ

Trabzonspor da Mustafa Cengiz'in vefatı nedeniyle taziye mesajı paylaştı.

İşte bordo-mavililerin mesajı;

"Galatasaray Spor Kulübü'nün Eski Başkanı Sayın Mustafa Cengiz'in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Mustafa Cengiz'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

TFF'NİN AÇIKLAMASI

"Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mustafa Cengiz'in vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mustafa Cengiz'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, Galatasaray Spor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz."

Haberin Devamı

SİYASET DÜNYASINDAN MESAJLAR

Cengiz’in vefatının ardından sosyal medya üzerinden siyaset siyaset başsağlığı mesajları yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mustafa Cengiz’in fotoğrafının olduğu görseli paylaşarak, "Galatasaray 37’inci Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve Galatasaray camiasına başsağlığı dilerim" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cengiz’in vefatını duyurarak, "Ağır sağlık sorunları sebebiyle uzun süredir tedavi görmekte olan Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cengiz’in vefatına ilişkin, "Galatasaray eski Başkanı, kıymetli iş insanı Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Galatasaray Kulübü’nün vefat eden eski Başkanı Mustafa Cengiz beyefendiye Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve Galatasaray camiasına başsağlığı diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin" diye üzüntüsünü dile getirdi.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA?

1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı.

Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA'da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet gösterdi.

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. 6 Mayıs 2021'de kişisel Twitter hesabından Galatasaray'ın yapılacak ilk seçiminde başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Cengiz, 22 Haziran 2021 tarihinde görevini seçilen başkan Burak Elmas'a devretmişti.

Sarper Cengiz: Sadece babamı değil, rehberimi kaybettim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!